Punonjësit e shëndetësisë, disa me lot gëzimi, ishin njerëzit e parë që morën vaksinën e koronavirusit këtë javë. Pastaj nënkryetari e goditi në një paraqitje televizive për të ndihmuar në promovimin e sigurisë së vaksinës. E gjitha është pjesë e shtrirjes së vaksinave, e cila po përhapet në të gjithë vendin dhe lart dhe tregon fundin e pandemisë që ka shkatërruar jetën në të gjithë globin.

Sidoqoftë, jo të gjithë në vend i besojnë vaksinës ose dëshirojnë ta marrin – dhe se mosbesimi është veçanërisht i lartë midis amerikanëve të zinj.

NBA po bën bankare për vaksinat Pfizer dhe Moderna – pothuajse fjalë për fjalë. NBA po mbështet shumë njerëz për të bërë vaksinën në mënyrë që deri në Tetorin e ardhshëm, kur fillon sezoni 2021-22, liga të kthehet në orarin e saj normal të arenave të plota dhe udhëtimeve ekipore. NBA dëshiron që lojtarët e saj të marrin vaksinën dhe është krijimi i një programi arsimor për lojtarët rreth kësaj.

Por a do ta bëjë liga e detyrueshme marrjen e vaksinës?

Me siguri jo, sipas raportimit të Mark Medinës në USA Today.

“Ne do ta adresojmë atë kur bëhet fjalë për një sindikatë dhe lojtarë,” tha roje Suns Chris Paul, presidenti i NBPA. “Por kur bëhet fjalë për të gjitha llojet e ndryshme të vaksinave, shumë nga ato gjëra janë personale”.

“Unë nuk e di në lidhje me detyrimin,” tha trajneri i Dallas Mavericks Rick Carlisle, presidenti i Shoqatës Kombëtare të Trajnerëve të Basketbollit. “NBA me siguri do ta hulumtojë atë plotësisht. Unë mendoj se vijnë nga suksesi i Orlando dhe të gjitha ato, unë nuk mendoj se ka ndonjë arsye për të vënë në dyshim të dhënat që ata vijnë me të, sepse ata hulumtojnë gjithçka me shumë hollësi. Por personalisht, unë do ta bëj vaksinën. ”

Lidhja dhe sindikata e lojtarëve tashmë kishin plane për të diskutuar çështjet e vaksinave në të ardhmen (tani, të rinjtë e shëndetshëm në 20 dhe 30, siç janë lojtarët e NBA, nuk kanë të drejtë të marrin vaksinën dhe do të jetë pranvera verë, para se të jenë). Sidoqoftë, do të kishte kthim mbrapa për ta bërë atë të detyrueshëm. Si komb, ne nuk kërkojmë që njerëzit të marrin vaksina të tjera – të tilla si një goditje vjetore e gripit – është një vendim personal.

Sidoqoftë, mund të ketë pasoja për të thënë jo. Nëse një lojtar ose anëtar i stafit të NBA zgjedh të mos ketë vaksinën, ata mund t’i nënshtrohen kufizimeve të vazhdueshme dhe të mëtejshme në aktivitetet e tyre. Kjo do të jetë pjesë e negociatave të ardhshme. Pjesë e këtyre bisedimeve do të jetë mënyra se si kampionati do të trajtojë lojtarët që kanë pasur tashmë virus, kështu që ata kanë antitrupa, por nuk duan vaksinën.

Për lojtarët skeptikë të vaksinave në përgjithësi, dhe që e dinë historinë e qeverisë duke përdorur burra të zinj për të studiuar një sëmundje, nëse do të merrni apo jo koronavirusin nuk është një vendim i thjeshtë.

“Unë jam një djalë që nuk marr asnjë vaksinë. Mundohem të qëndroj larg shumë ilaçeve, ”përpara Utah Jazz Derrick Favors tha. “Por në të vërtetë nuk kam një përgjigje për atë tani. Ashtë një gjë e madhe që po ndodh me lajmet dhe padyshim me situatën COVID. Kështu që nuk dua të them asgjë jashtë linjës. Por për mua personalisht, unë jam një lloj personi që qëndroj larg nga ato lloj gjërash. ”

Kjo është arsyeja pse kampionati është vendosjen e një programi arsimor për lojtarët dhe ekipet në vaksinë. Në fund, lojtarët do të shohin se sa e rëndësishme është financiarisht për kampionatin – dhe, si zgjatje, pagat e tyre – që vaksina të pranohet gjerësisht dhe të merret në Amerikë. Por në fund të fundit, ka të ngjarë të mbetet një zgjedhje personale.

Në terma afatshkurtër, NBA do të vazhdojë sezonin e tij dhe do të përpiqet ta bëjë këtë zbatoni protokollet që do të kufizojnë përhapjen dhe do të lejojnë që lojërat të zhvillohen, me ose pa tifozë.

Shikoni më shumë në fillim të sezonit të ardhshëm NBA

NBA do të mbajë sfidën e trajnerit, do të zgjerojë listat aktive në 15 për sezonin NBA do të përdorë testimin e shpejtë të pikës së kujdesit çdo ditë për lojtarët gjatë sezonit Arbitrat të përqendrohen më shumë në faullat e lojtarëve ofensivë, lirinë e lëvizjes këtë …

A do ta bëjë NBA vaksinën e koronavirusit të detyrueshme për lojtarët, stafin? fillimisht u shfaq në NBCSports.comSource link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu