Komisioneri i NBA, Adam Silver beson se liga mund të jetë në një vit më normal sezonin e ardhshëm. Silver shprehu optimizëm gjatë sezonit 2021-22 NBA të Shtunën, duke thënë se ai pret që ajo të fillojë në kohë dhe me arena “relativisht të plota”.

Silver i bëri ato komente ndërsa fliste në konferencën e tij vjetore për shtyp në All-Star.

Sezoni 2019-20 NBA u nda në dy pjesë si rezultat i pandemisë COVID-19. Pasi liga pezulloi lojën në mars, ajo u kthye në flluskën e Orlandos në korrik. Sezoni përfundoi në Shtator, tre muaj më vonë sesa mbaron normalisht sezoni.

NBA nuk donte të kthehej dhe menjëherë të fillonte sezonin 2020-21, kështu që e shtyu fillimin e tij deri në Dhjetor. Liga do ta ndajë sezonin në dy gjysma. E para tashmë është përfunduar. Pjesa e dytë do të fillojë pas pushimit të All-Star. Finalet e NBA do të përfundojnë në korrik. Kjo do të ishte afërsisht një muaj më vonë se zakonisht, por kjo nuk do ta ndalojë NBA të rifillojë lojën e sezonit të rregullt në Tetor për sezonin 2021-22.

NBA nuk do të urdhërojë lojtarët të marrin vaksinën COVID-19

Ndërsa vaksina të shumta COVID-19 po shpërndahen në të gjithë Shtetet e Bashkuara, Silver tha se NBA nuk do të mandatojë lojtarët të marrin vaksinën.

Silver gjithashtu shtoi se vaksinimi i lojtarëve nuk do të ketë ndikim në lejimin e tifozëve për t’u kthyer në arena.

Disa skuadra të NBA tashmë kanë hapur stadiumet e tyre për tifozët, por janë vetëm lejimi i pjesëmarrjes së kufizuar në fillim të sezonit 2020-21 NBA. Kjo mund të ndryshojë ndërsa më shumë njerëz në Shtetet e Bashkuara marrin vaksinën COVID-19.

Më shumë nga Yahoo Sports:

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu