Partnerë Sportivë të Arctos, një firmë e kapitalit privat e bashkë-udhëhequr nga ish CEO i Madison Square Garden Doc O’Connor, po kërkon leje për të ndërtuar një portofol të aksioneve të pakicave në NBA ekipe, sipas njerëzve të njohur me këtë çështje. Madison Square Garden është kompania mëmë e New York Knicks.

Arctos po kërkon të bëhet vetëm investitori i dytë institucional i dhënë leje nga liga për të bërë ato investime, thanë njerëzit. Njerëzve iu dha anonimat sepse çështja është private. Në fillim të këtij viti, NBA miratoi Dyal Capital Partners, një njësi e Neuberger Berman, si partneri i saj i parë në përpjekje.

Përfaqësuesit e Arctos dhe NBA nuk i kthyen menjëherë kërkesat për komente.

Nëse Arctos miratohet, ka të ngjarë të kërkojë disa negociata me kampionatin. Sipas marrëveshjes së Dyal nga pranvera e kaluar, NBA ranë dakord të ofrojnë disa shërbime dhe do të marrin një pjesë të pazbuluar të tarifave të menaxhimit dhe një ulje të fitimeve, sipas një prospektet e fundit.

Dyal njoftoi muajin e kaluar se ishte duke u kombinuar me një menaxher tjetër pasurie dhe duke shkuar në publik përmes një kompanie të blerjes me qëllim të veçantë (SPAC). Një prospekt i regjistruar në fillim të kësaj jave thotë se Dyal ende nuk do të mbyllë para për fondin e tij NBA, të quajtur HomeCourt, dhe se “është subjekt i negociatave të vazhdueshme me NBA.” Një zëdhënës i Neuberger Berman nuk iu përgjigj menjëherë kërkesave për sqarime në ato bisedime.

NBA filloi të eksplorojë këtë opsion në fund të vitit 2019 dhe në fillim të vitit 2020, para fillimit të plotë të pandemisë. Isshtë përgjigjja e ligës ndaj një problemi në rritje për shumicën e ligave kryesore sportive – si ekskluzivitet vlerësimet fluturojnë në miliarda të shumëfishta, numri i njerëzve me interes dhe pasuri për të blerë aksione të pakicave po zvogëlohet. Në vitet e fundit, një numër i pronarëve të pakicave nxorrën aksionet e tyre në NBA për shitje, vetëm për t’i tërhequr ata pasi nuk tërhoqën interesin që prisnin.

E gjithë kjo që ndodhi para pandemisë COVID-19, e cila ka prishur sezonet 2019-2020 dhe 2020-21 NBA. Të ardhurat kanë rënë në rendin e dhjetëra miliona për ekip, dhe pronarët janë në kërkim të kapitalit, një proces që mund të përfshijë shitjen e pjesëve të ekipeve të tyre, ose duke bërë thirrje kapitale në LP ekzistuese.

Në NBA, Minnesota Timberwolves janë ne shitje, ndërsa një grusht prej ekipe të tjera, përfshirë San Antonio Spurs, po kërkojnë investime. Lejimi i investitorëve të kapitalit privat për të blerë shuma të aksioneve të pakicave dhe zgjerimi i numrit të firmave me një veprim të tillë për ta bërë këtë, mund të bëjë më të lehtë për ekipet për të hyrë në para në një kohë të rëndësishme.

Arctos, i cili nisi në fillim të këtij viti, drejtohet nga O’Connor dhe veterani i kapitalit privat Ian Charles. Shtë një nga një klasë e re e investitorëve të aksioneve private që kërkojnë të marrin aksione të pakicave në ekipe në të gjithë globin. Në nëntor kompania arriti 950 milion dollarë në asetet nën menaxhim. Arctos ka partneritet me Sportico për të prezantuar një ngjarje të drejtpërdrejtë në përvojën e fansave më vonë këtë muaj.

(Për më shumë informacion në lidhje me rritjen e madhe të vlerësimeve të ekipit NBA, dhe ndikimin e pandemisë, Sportico po zbulon vlerësimet e tij të para NBA në një ngjarje falas virtuale më 19 janar.
ketu)

Më shumë nga Sportico.comSource link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu