Los Angeles Clippers thuhet se po lëvizin për të hedhur poshtë shkeljen e padisë së kontratës të ngritur kundër tyre dhe ekzekutivit Jerry West, dhe ata po zbulojnë saktësisht se çfarë kërkoi një Johnny Wilkes në këmbim të ndihmës për të joshur Kawhi Leonard.

Ekipi ligjor i Clippers paraqiti një dokument në Gjykatën Superiore të Qarkut Los Angeles javën e kaluar si pjesë e një mocioni për të hedhur poshtë të gjitha akuzat e padisë së Wilkes, sipas Nathan Fenno dhe Andrew Greif të The Los Angeles Times. Përfshirë në dokument është një letër që shton një farë qartësie se si Wilkes raportohet se iu drejtua West dhe kërkesat e tij.

Wilkes, i cili thuhet se pretendon të jetë shoku më i mirë i xhaxhait të Leonardit Dennis Robertson, tregon se si ai gjoja e shtyu Leonardin të nënshkruante me Clippers në letër, e cila u paraqit me sa duket në Perëndim dy javë pasi Leonard u bashkua me Clippers.

Në letrën e mbushur me gabime drejtshkrimore, Wilkes pretendon se ka shpenzuar $ 200,000 në shpenzimet e udhëtimit për të ndjekur mundësitë e rrjetit, të gjitha pjesë e një “Sillni Kawi [sic] Iniciativa Home “. Në këmbim të suksesit të dukshëm të planit, Wilkes kërkoi një injeksion parash prej 2.5 milion dollarësh – ekuivalente me komisionin e një agjenti të NBA – si dhe një punë me Clippers dhe disa përfitime të tjera.

Ja letra “Përmbledhje e kërkesave“Isshtë një zbavitje:

• Johnny Wileks [sic] merr 2.5 milion dollarë përmes një fitimi ose besimi

• Johnny Wileks [sic] bëhet nënkryetar i LA Clippers Special Events me një kontratë 5-vjeçare

• Ri-markoni dhe zbatoni Programin e Tufës 2020

• Kompania e sigurisë në pronësi të pakicave merr një kontratë me LA Clippers

• Mundësia për të rekomanduar 3 lojtarë çdo vit në G League

• Rekomandon trajnerë për punësim në G League

• Akses në 4 ulëse anësore të gjykatës dhe një kuti qielli për mysafirët e biznesit

• Zbatimi i Programit të Ushqimeve të Shëndetshme LA Clippers

Uncleshtë e paqartë se si Wilkes planifikoi të maksimizonte dobinë e të dy kopshteve dhe vende për Skybox për krijimin e rrjeteve ndërsa gjithashtu bën një kontroll me kontrollin e tij de facto të Agua Caliente Clippers, por, hej, qëlloni.

Të përfshirë edhe Clippers disa fragmente të një depozite me Wilkes, në të cilën “agjenti” kishte disa probleme për të shpjeguar se si ai i dha shërbimet e tij në West:

P. Vetëm kështu që unë jam i qartë, për sa i përket kuptimit tuaj, për çfarë mendonit se Jerry West do të paguante 2.5 milion dollarë?

A. Për ndihmën time duke u përpjekur ta bëj Kawhi Leonard të nënshkruajë me Clippers.

P. Vetëm kështu që unë jam i qartë, për sa i përket ndihmës, a i kishit thënë Jerry West se do të bënit ndonjë gjë?

A. Duhet të kuptoni –

P. Nuk kam pse të kuptoj asgjë. Unë po ju kërkoj të dëgjoni pyetjen time dhe t’i përgjigjeni pyetjes time. A i keni thënë Jerry West se do të bënit ndonjë gjë për 2.5 milion dollarë?

Wilkes gjithashtu thuhet se pretendonte të kishte komunikuar me West përmes promovuesit të boksit Sam Watson dhe transmetuesit Jim Gray dhe nuk pretendoi të siguronte ndonjë informacion se si të nënshkruante Leonard përtej pikëve për fushën e agjentit të lirë të ekipit. Ato pika bisedimi thuhet se përfshinin bisedime rreth asaj se si bashkimi me Clippers do të përfitonte në karrierën dhe jetën e Leonard pas basketbollit.

Padia e Wilkes, ngritur në fund të vitit 2020, pretendoi se ai i detyrohej 2.5 milion dollarë nga West në këmbim të shërbimeve të tij për të joshur Leonard. Times raporton se pretendimet gjyqësore Wilkes i tha Robertson se ai do të merrte një shtëpi në Kaliforninë Jugore, një llogari shpenzimesh udhëtimi dhe një fushatë marketingu prej 100 milion dollarë për Leonard financuar nga pronari i ekipit Steve Ballmer.

Procedimi gjyqësor shkaktoi një hetim nga NBA, i cili ka shikuar në nënshkrimin e Clippers me Leonard në të kaluarën (veçanërisht kërkesat e Robertson për përfitime jashtë tryezës), dhe një mohim të ashpër nga ekipi.

Nga Times:

“Kjo proces gjyqësor është një përpjekje klasike për një shkatërrim të shpejtë,” tha mocioni nga avokati Duane R. Lyons në emër të Clippers dhe West. “Paditësi nuk pretendon se ai është agjent i Kawhi Leonard ose se ai përfaqësonte z. Leonard në çfarëdo cilësie. As ai nuk pretendon se ai madje foli me Kawhi Leonard për Clippers. Megjithatë, ai kërkon një pagesë në përpjesëtim me një tarifë që agjenti i vërtetë i Kawhi Leonard në NBA mund të ketë fituar. “

Paraqitja e pretenduar e Wilkes ishte “e dëshpëruar në një përpjekje për të arkëtuar një lidhje të largët” me Leonard dhe vuri në dukje se lista e kërkesave nuk përmend ndonjë marrëveshje midis Wilkes dhe Clippers ose West.

Leonard dhe West të dy mohuan përfshirjen e Wilkes në kohën e ngritjes së procesit gjyqësor.

Më shumë nga Yahoo Sports:

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu