Reuters

Biden emëron prokurorët e lartë, përfshirë një për të mbikëqyrur çështjet e trazirave të 6 janarit

UASHINGTON (Reuters) -Presidenti i SHBA Joe Biden të hënën emëroi një listë prej tetë personash për të shërbyer si avokatë të SHBA, duke përfshirë prokurorin e lartë federal që do të mbikëqyrë çështjet e trazirave të Kapitalit të 6 Janarit nëse konfirmohet, dhe një prokuror progresiv në Massachusetts. Matthew Graves, një ish-prokuror federal tani me firmën ligjore të korporatave DLA Piper, është zgjedhja e Biden për të drejtuar Zyrën e Prokurorit të SH.B.A.-së për Distriktin e Kolumbisë, e cila është mbingarkuar me një përmbytje çështjesh që vijnë nga trazirat. Prokurorët federalë kanë arrestuar më shumë se 535 njerëz me akuzat e pjesëmarrjes në dhunë, në të cilën pasuesit e Presidentit të atëhershëm Donald Trump luftuan policinë, thyen dritaret dhe dërguan anëtarët e Kongresit dhe Zëvendës Presidentit të atëhershëm Mike Pence të vraponin për siguri.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu