Telegrafi

Organet drejtuese të Golf-it marrin hapa për të trajtuar problemin e distancës së lojës

Autoritetet kryesore të Golf sinjalizuan synimin e tyre për të shpëtuar të ardhmen e sportit nga goditësit e mëdhenj të Martën duke zbuluar propozime për të frenuar si Bryson DeChambeau dhe Rory McIlroy. Dy organet drejtuese të lojës, R&A dhe Shoqata e Golfit në SHBA, kanë hapur rrugën për kufizime në pajisje duke përfshirë kufijtë në gjatësinë e shoferëve dhe futjen e një topi të standardizuar, turneu në turne. Problemi në rritje i distancës së Golfit po bën që kurset e mëdha të shkatërrohen. Masa ka të ngjarë të lërë planin e DeChambeau për të punësuar një shofer 48-inç për të mposhtur Augusta National në Masters në Prill në copa buke. Ishte dita e shënuar për të cilën puristët – përfshirë të tillë si Jack Nicklaus dhe Tiger Woods – kishin pritur që nga fuqitë që u sinjalizuan shkurtin e kaluar se, me projektin “Distancat e Distancës”, ata ishin të gatshëm më në fund për të trajtuar profesionistët Çështja e gjatësisë së lojës që studimet e tyre të përbashkëta treguan ishte “kritike për të ardhmen e lojës”. Pandemia shtypi një pauzë mbi progresin, por ajo ka rifilluar dhe më në fund ka arritur atë që është etiketuar si “faza e zgjidhjes”. Me Martin Slumbers, shefi ekzekutiv i R&A, duke konfirmuar për Telegrafin Sport të Martën se një rishikim rrënjësor i lojës profesionale ishte i pashmangshëm – “nuk ka shumë të ngjarë që ne do të bëjmë asgjë” – tani do të fillojë të mbledhë reagime në lidhje me përdorimi i mundshëm i një rregulli lokal që specifikon përdorimin e shkopinjve dhe topave që synojnë të rezultojnë në distanca më të shkurtra goditjeje. Në terma afatshkurtër, janë kërkuar komente mbi propozimin për të futur një rregull lokal që zvogëlon gjatësinë maksimale të klubit jo-putter nga 48in në 46in. Afati i fundit për këtë është 4 Mars dhe, siç pritet të kalojë, do të lejojë që Augusta dhe çdo organizator tjetër i turneut të vendosin një frenim në goditjet e gjata. Slums mohoi se ishte “specifike individuale”, por pranoi që goditësit e mëdhenj atje mund të “personalizoheshin në këtë”. Megjithatë, beteja e madhe me siguri do të vijë në përpjekjet e R&A dhe USGA për të bindur prodhuesit e pajisjeve të rishikojnë specifikimet e përgjithshme të konformitetit për klube dhe topa, duke përfshirë specifikimet që ndikojnë drejtpërdrejt në distancat e goditjes. Kjo do të thotë që organet drejtuese duan të hulumtojnë tema të tilla si kufizimi i efikasitetit të topit, madhësive dhe peshave të topit, duke i bërë shoferët më të vegjël në vëllim dhe më të shkurtër, dhe duke zvogëluar efektin e ngjashëm me pranverën në fytyrat dhe momentin e inercisë në kokat e klubit. Ata kanë zgjedhur të ndjekin “rregullin vendor” për të siguruar që golfi të vazhdojë të ketë një grup rregullash në të cilat do të përmbahen profesionistë dhe amatorë të të gjitha klasave. “Rregullat lokale” nuk janë pjesë e librit zyrtar të rregullave, por janë një modifikim ose shtesë e një rregulli që çdo komitet i turneut mund të miratojë për një konkurs të veçantë. Rregullat, në fakt, do të ishin të ndryshme në praktikë dhe kjo do të nënkuptojë përfundimisht se, ndërsa hakeri i fundjavës do të ishte ende në gjendje të përdorë teknologjinë më të mirë që mund të ofrojë – nuk ka oreks për të ndryshuar gjërat në mënyrë të konsiderueshme në nivelin rekreativ – pro kufizimet e ndryshimit të lojës. Sidoqoftë, slumberët nuk e shohin atë në këtë mënyrë. “Rregulli lokal mund të zbatohet në një shkallë shumë më të gjerë sesa lojë pro, ose lojë elitare amatore,” tha ai. “Unë mendoj se është mashtruese të thuash se bëhet fjalë vetëm për një golf elitar.” Pa dyshim që avokatët do të bëhen dhe janë përfshirë tashmë, me prodhuesit e pajisjeve të dëshpëruar për të mbrojtur industrinë e tyre miliarda dollarëshe, por shpresa është që marrëveshja të arrihet pas përfundimit të fazës së reagimeve në nëntor. “Ky është një problem serioz dhe kjo është koha për të menduar seriozisht dhe unë kam besim se loja dhe aspektet e saj të shumta mund të bashkohen për të bërë atë që është e drejtë për sportin tonë,” tha Slumbers. Shtë një temë komplekse, por Slums theksoi se, ndërsa ata synojnë që bisedat të jenë aq të thella sa janë përgjegjëse, ato nuk duhet të zvarriten. Njerëz të ngjashëm me DeChambeau tashmë po kërcënojnë shenjën 400-yard dhe ekziston një urgjencë për të kufizuar bombarduesit për të siguruar që kurset e shkëlqyera të mos vjetrohen dhe loja të mos bëhet shumë një-dimensionale. “Ekziston një ekuilibër i aftësive dhe teknologjisë që ne po përpiqemi të gjejmë sepse loja rrezikon të humbasë atë ekuilibër”, tha Slumbers. “Pas bllokimit, turnetë e ndryshëm, organet drejtuese, federatat e golfit, sindikatat e golfit dhe organet si Augusta dhe PGA e Amerikës u bashkuan për të siguruar që sporti të rikthehej dhe të ecte sa më efektivisht që të ishte e mundur. Kjo më jep besim në këtë drejtim. ” Mike Davis, homologu i Slumbers në USGA, shtoi: “Kjo ka të bëjë me një periudhë afatgjatë, për të gjithë ndeshjen. Lojtarët e golfit duhet të kuptojnë se kjo gjeneratë që godet topin më larg po ndikon negativisht në lojë. Kostoja e kësaj po lindin nga të gjithë lojtarët. Ne thjesht po përpiqemi ta përshtasim lojën e golfit në kurset e golfit. ” Rruga ‘Rregulli Lokal’ është plani perfekt për të penguar goditësit dhe prodhuesit e mëdhenj R&A dhe Shoqata e Golfit e Shteteve të Bashkuara janë larg budallallëkut dhe janë plotësisht të vetëdijshëm se do të kenë një luftë në duart e tyre me prodhuesit e pajisjeve me propozimet e tyre për të zvogëluar goditjen. distancat në lojën profesionale. Megjithatë, nëse ata prisnin që kjo në thelb të ishte një betejë me bombarduesit në Tour, atëherë Webb Simpson theksoi se edhe komplotistët mund të ishin në opozitë. Simpson, numri 9 në botë, është një nga goditësit më të shkurtër në elitë, duke qëndruar në vendin e 114-të në statistikat e distancës së vozitjes së PGA Tour, pasi nuk ka arritur të përfundojë në 100 më të mirët në gjashtë sezonet e kaluara. Nëse fuqia e Dustin Johnson, Bryson DeChambeau dhe Rory McIlroy do të kufizohej papritmas, me siguri do të duhej të ishte e mirë për shanset e Simpson për të shtuar një të madh në rezyme të tij.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu