Liria e Nju Jorkut roje Layshia Clarendon dëshiron që komuniteti trans të dijë “askush nuk mund të na fshijë”. Clarendon njoftoi të Premten se ajo iu nënshtrua një operacioni të lartë. Clarendon tha se ata ishin në mëdyshje për të dhënë lajmin, por ndiheshin “të lirë dhe euforikë” në trupin e tyre dhe donin t’u dërgonin një mesazh të tjerëve në komunitetin trans.

Clarendon – një veteran tetë vjeçar në WNBA – njoftoi se ishin trans në vitin 2020. Në një postim në Instagram, Clarendon shkroi se ai ishte trans dhe jo binar, domethënë ajo nuk identifikohet me gjininë që i është caktuar në lindje, por nuk e konsideron veten ekskluzivisht mashkull apo femër. Clarendon përdor përemrat vetanakë / ajo / ata / ata / ai / ai.

Kirurgjia e sipërme është një procedurë që mund të përfshijë heqja e indit të gjirit ose vendosja e implanteve të gjirit, sipas Klinikës Mayo. Ndërsa Klinika Mayo përdor termat “burra transgjinorë” dhe “gra transgjinore” kur përshkruan procedurat, Clarendon identifikohet si jo binare.

Liria dhe Cathy Engelbert mbështesin Layshia Clarendon

Të dyja liria dhe komisioneri i WNBA Cathy Engelbert lëshuan deklarata duke ofruar mbështetje për Clarendon.

Deklarata e Lirisë lexon:

“Familja e New York Liberty është në mbështetje të plotë të Layshia Clarendon dhe zgjedhjen e tyre për të jetuar në mënyrë autentike. Liria ka qenë dhe do të vazhdojë të jetë një organizatë që feston individualitetin e të gjithë njerëzve. Layshia është një mishërim krenar i besimit tonë se forca jonë qëndron në të vërtetën tonë dhe askush nuk duhet të dashurojë i kufizuar nga kufijtë e shoqërisë. Udhëtimi i Layshia si një atlet pionier, së bashku me aktivizmin dhe punën e tyre të avokimit, është një thirrje frymëzuese për secilin prej nesh për të nderuar njerëzimin tonë mbi të gjitha ”.

Deklarata e Engelbert lexon:

“Historia e Layshia është një frymëzim dhe guxim dhe si një largim nga biseda emocionuese që kemi ndarë së fundmi, shpresa ime është që mbështetja e plotë e WNBA të shtrihet përtej kësaj ligë. Ne jemi aq krenarë që Layshia është pjesë e WNBA dhe ne e dimë që zëri i tyre dhe avokimi i vazhdueshëm jo vetëm që do të mbështesin dhe ndihmojnë në nderimin e ngritjes së shumë njerëzve të tjerë jo binarë dhe trans, por gjithashtu inkurajojnë ndjeshmërinë dhe mirëkuptimin e komunitetit në të gjitha nivelet të sportit. ”

Më shumë nga Yahoo Sports:

Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu