Si MH ekzekutoi kalimin e improvizuar nga Nr. 45 në 23 fillimisht u shfaq në NBC Sports Chicago

Shumë njerëz e vlerësojnë Nick Anderson për motivimin e Michael Jordan për të kaluar nga numri 45 që kishte veshur kur doli nga pensioni i tij i parë përsëri në numrin e tij legjendar 23.

Anderson vulosi një fitore në Lojën 1 për Orlando Magjike në gjysmëfinalet e Konferencës Lindore 1995 duke vjedhur topin nga Jordania. Por më pas, ai bëri jo-maksimumin kundër Jordanisë, i cili shpikte shkëlqyeshëm rrugët edhe kur ato në të vërtetë nuk ekzistonin.

“Nr 45 nuk shpërthen si nr 23 i përdorur më parë,” u tha Anderson gazetarëve pas ndeshjes. “Nr. 45 nuk është nr. 23. Nuk mund ta kisha bërë atë në Nr. 23”

Jordan tronditi botën – dhe zyra e ligës NBA, e cila gjobiti Bulls me 25,000 dollarë për lëvizjen e paparalajmëruar – duke veshur nr 23 për fitoren e Bulls në Lojën 2. Për atë kalim, menaxheri i vjetër i pajisjeve të Bulls John Ligmanowski meriton kredi. Pasi diskutoi numrin uniform me Jordan kur u kthye për herë të parë në mars, Ligmanowski ishte gati për gjithçka.

“Ne patëm një bisedë në dhomën e zhveshjes në Berto Center,” tha Ligmanowski në podcastin “Sports Uncovered” të NBC Sports, duke iu referuar objektit të vjetër të Bulls. “Dhe unë e pyeta atë. Unë i thashë: ‘Ju vishët nr. 45 në bejsboll. Çfarë numri dëshironi të vishni? ‘ Ai u ul atje dhe mendoi pak. Dhe pastaj ai vendosi që do të shkonte me 45.

“Dhe unë thashë: ‘Unë do të të tregoj se çfarë do të bëj. Do të bëj edhe 23-tën kështu që do t’i kemi të dyja. Ne do të kemi 45, 23. Nëse dëshiron të ndryshosh mendje, e kuptova. ‘ . . . Unë gjithmonë i mbaja 23-ët me vete në rast se ai vendoste. Gjë që ndodhi ”.

Jordan vazhdoi të bjerë 38 pikë në Magic në lojë pas ndërrimit. Orlando bëri qeshjen e fundit me një fitore mahnitëse, me gjashtë ndeshje në seri.

Por nr. 23 ishte përsëri, falë pjesërisht Ligmanowski. Pasuan edhe tre tituj të Bulls.

Klikoni këtu për t’u pajtuar në Podcast Sport të Pambuluar falas.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu