Kalimi i McLaren në njësitë e energjisë Mercedes do të thotë se ajo ka hartuar “në thelb një makinë të re” për 2021, pavarësisht stabilitetit në rregulloret e Formula 1.

F1 njoftoi marsin e kaluar që ekipet do të vazhdojnë të përdorin makinat e tyre 2020 në 2021 për të kursyer në kostot e zhvillimit, duke ndihmuar financiarisht për shkak të ndikimit të pandemisë COVID-19.

Ekipet u lejuan të përdorin dy argumente zhvillimi për azhurnimet kryesore të makinave, të cilat McLaren u detyrua të shpenzonte për pajisjen e njësisë së re të energjisë Mercedes, pasi kishte planifikuar ndërprerjen për 2021 para se të njoftohej transportimi.

Ndërsa shumica e ekipeve kanë mbajtur rreth 60% të makinave të tyre 2020 për 2021, McLaren ka zbuluar se shkalla e ndërprerësit të njësisë së energjisë Mercedes do të thotë se shumica e shasisë së saj MCL35M është krejt e re.

“Ndërsa çdo ekip tjetër do të marrë pjesën më të madhe të makinës së tij nga viti i kaluar në këtë vit, kalimi ynë në njësinë e energjisë Mercedes do të thotë se nuk është kështu për ne,” tha drejtori i prodhimit i McLaren, Piers Thynne.

PLUS: Çfarë duhet të dini rreth F1 2021

“Ka nxitur një sasi të madhe ndryshimesh dhe, në thelb, ne kemi qenë duke ndërtuar një makinë të re. Numri i pjesëve të reja në MCL35M është afërsisht i njëjtë me atë kur ndërtuam MCL35.

“Pjesa e pasme e shasisë dhe këmbanës së këmbanës së kutisë së shpejtësisë rreth motorit kanë ndryshuar ndjeshëm për t’iu përshtatur njësisë së re të energjisë.

“Ndryshimi i njësisë së energjisë ndryshon në masë të madhe arkitekturën e makinës dhe mënyrën e paketimit të gjithçkaje, kështu që i gjithë faqosja e ftohjes dhe e gjithë tubacioni, qoftë për lëng ose ajër, ka ndryshuar, së bashku me të gjitha kutitë e shfrytëzimit dhe kontrollit elektrik.

“Ekzistojnë disa elementë domethënës të transportit ndërkohë që ne vendosim kufirin e kostos.

“FIA krijoi një listë të përbërësve Transitional Carry Over (TCO) që janë jashtë kufirit të kostos së këtij viti. Këto janë pjesë që mund të përdoren në 2021 nëse do të përdoren në makinën e vitit të kaluar.

“Ne i kemi shtyrë këto rregullore të TCO-së në maksimumin absolut për të na lejuar të mbartim sa më shumë që të jetë e mundur, të tilla si brendshme të kutisë së shpejtësisë dhe disa përbërës të pezullimit, dhe për këtë arsye nuk duhet të përdorim një pjesë të buxhetit tonë 2021 në projektin dhe prodhimin e tyre. “

McLaren homologoi modelin e MCL35M në dhjetor, me shoferët Lando Norris dhe ardhjen e re Daniel Ricciardo të vendosur për ta provuar atë për herë të parë në testimin para-sezonal në mars.

Fokusi i ekipit tani është zhvendosur në modelimin e makinës së saj 2022 që kur dritarja për zhvillimin aerodinamik u hap më 1 janar.

Thynne tha se McLaren ishte “në gjendje të godiste në tokë” me programin e tunelit të erës për makinën e saj 2022.

“Për sa i përket prodhimit aktual të makinës ’22, është ditë shumë e hershme dhe përqendrimi është kryesisht në pjesët që do të testohen në tunelin e erës,” tha Thynne.

“Ndërsa dizajni aerodinamik piqet, ne do të bëjmë gjithnjë e më shumë komponentë aero për testimin e tunelit të erës.

“Këto teste janë me të vërtetë të rëndësishme: gjithçka ka të bëjë me përcaktimin e asaj që funksionon dhe çfarë jo sepse kur ne vijmë të ndërtojmë makinën e ’22 duam që të jetë hera e parë e duhur.

“Pjesët e provës duhet të shtyjnë kufijtë në mënyrë aerodinamike, sepse kështu fitoni performancë. Nëse ato funksionojnë, atëherë janë të shkëlqyera. Nëse nuk funksionojnë, ne gjithmonë mund të bëjmë një hap prapa për pjesën aktuale të prodhimit.

“Ju duhet të qëlloni për yjet dhe kjo është pikërisht ajo që po bënit për t’u kthyer në pjesën e përparme të rrjetës.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu