Alpine, e cila garoi në F1 si Renault deri në këtë sezon, humbi ekipin e saj të fundit të konsumatorëve kur McLaren vendosi të kalonte nga Renault në njësitë e energjisë Mercedes për 2021.

Kjo do të thotë që veshjet Enstone janë skuadra e vetme që ka mbetur në rrjet duke përdorur motorë nga Viry-Chatillon.

Vitin e kaluar, drejtori i ekipit në largim Cyril Abiteboul tha se Renault ishte “i lumtur të përqendrohej te vetja” por do të konsideronte shtimin e një ekipi partner nëse i shton ndonjë vlerë shtesë prodhuesit meqenëse “një klient nuk ju sjell asgjë”.

Abiteboul ka lëvizur që nga Enstone gjatë kalimit të tij në identitetin Alpine, por CEO i ri i markës Alpine Rossi thotë se konstruktori francez do të ishte akoma i hapur për të mirëpritur një ekip partner në të ardhmen.

PLUS: Pse i mbijetuari i Renault nuk ishte pjesë e planeve të Alpine

“Ne jemi të hapur ndaj idesë, nuk po kërkojmë domosdoshmërisht një”, tha Rossi në lançimi i makinës Alpine A521 F1.

“Unë mendoj se një ekip partner do të ishte mirë të kishte, por jo një domosdoshmëri, sepse ne po ndërtojmë ekipin aktual F1, na duhet autonomi e plotë, pavarësi e plotë dhe përkushtim i plotë për ekipin F1.

“Ndërtimi i një ekipi partner mund të jetë mirë të kalosh rrugën, por nuk është diçka që ne po kërkojmë në mënyrë aktive për momentin.”

Detaje alpine A521

Detaje alpine A521

Foto nga: Alpine

Rossi pranon që nuk ka një ekip të dytë ose të tretë për të ndihmuar në zhvillimin e njësive komplekse të energjisë hibride është një pengesë e strategjisë së saj, por thotë se ka shumë pozitive për ta kundërpeshuar atë.

PLUS: Si fillon shërimi i Alpine për rregullat F1 2021 në pjesën e përparme

“Të këqijat mund të jenë fakti që ju mund të humbni pak nga zhvillimet thelbësore që mund të merrni duke drejtuar dy ose disa ekipe paralelisht,” shtoi Rossi.

“Por sinqerisht, mund të tejkalohet shumë shpejt nëse keni ndonjë problem.

“Pro janë që ne mund t’i kushtojmë të gjitha përpjekjet tona në modelimin e motorit tonë dhe vendosjen e tij në makinën tonë, e cila është një profesionist i madh sepse nuk jeni i shpërqendruar nga aktivitete të tjera dhe ju me të vërtetë mund të shfrytëzoni faktin që ju jeni një prodhues .

“Më pëlqen të shtoj faktin se një nga të këqijat mund të jetë ajo nëse jeni caktuar të siguroni [engines] në një ekip tjetër, nëse nuk keni qenë të përgatitur për këtë, do t’ju duhet të rrisni fuqinë punëtore në mënyrë të vazhdueshme.

“Nuk jam i sigurt se është një efekt shumë i dëshirueshëm, kështu që në fund të ditës ne jemi mjaft të lumtur që furnizojmë veten për momentin.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu