Stefano Domenicali thotë se Formula 1 duhet të vazhdojë “rolin e saj aktiv” në nxjerrjen në pah të çështjeve sociale përmes fushatës Ne Gara Si Një, me shoferët që shërbejnë si ambasadorë në mesazhet e saj.

F1 nisi Ne garojmë si një përpara fillimit të vonuar të sezonit 2020 për të njohur luftën globale kundër COVID-19 dhe një shtytje të madhe për diversitetin, duke dënuar padrejtësinë racore.

Koha u caktua gjithashtu para çdo gare që shoferët të merrnin pjesë në një mesazh anti-racizëm, me shumicën e rrjetit që vendosi të merrte një gju.

Autosport e kupton që F1 është vendosur të shqyrtojë planet për 2021 me shoferë dhe skuadra në javët e ardhshme, para se të vendosë se si do të përdoret koha para garave për të nxjerrë në pah çështjet sociale.

CEO dhe presidenti i sapoemëruar i F1, Domenicali thanë se ishte e rëndësishme që F1 të mbetej i vetëdijshëm për çështjet sociale në të gjithë botën, të cilat do të nxirrte në pah përmes vendndodhjes para garës.

“Unë mendoj se kjo është një pikë në të cilën viti i kaluar ishte përqendruar shumë, në pikën e racizmit,” tha Domenicali në një intervistë me Sky Sports.

“Por diversiteti dhe Ne Gara Si Një, mendoj se kjo do të na japë mundësinë të nxjerrim në pah kohën para fillimit të garës, të përdorim këto minuta për të nxjerrë në pah vlerat që lidhen me këtë program dhe këtë temë specifike.

“Ajo që kemi në mendje është të përdorim këtë kohë për të ndarë me shoferët dhe ekipet se si mund të përdorim vëmendjen që bota F1 do të duhet të ketë, jo vetëm deri në fund të sezonit, por për diversitetin dhe Ne Gara Si Një program.

“Ne do ta përdorim këtë moment për t’u siguruar që të gjithë do ta kuptojnë që Formula 1 nuk po jeton jashtë kësaj bote. Formula 1 dëshiron të ketë një rol aktiv në rritjen e këtyre vlerave.”

Domenicali tha që ruajtja e larmisë dhe mesazheve anti-racizëm të F1 ishte “absolutisht” një përparësi e lartë dhe ishte i kënaqur kur pa shoferët duke u angazhuar gjithnjë e më shumë me çështje sociale dhe duke përdorur platformat e tyre për të mbrojtur ndryshimin.

OPINION: Beteja F1 që Hamilton nuk mund ta bëjë vetë

“Drejtuesit e automjeteve kuptojnë gjithnjë e më shumë se ata janë ambasadori i Formula 1 në një dimension tjetër, jo vetëm për aftësitë teknike, por edhe për mënyrën se si ata mund të nxjerrin mesazhin e duhur të Formula 1,” tha Domenicali.

“Unë mendoj se ata do ta vlerësojnë atë.

“Sigurisht që është diçka që ne nuk duam të jemi politikë, sepse kjo nuk është puna jonë, por ne duam të nxjerrim në pah vlerat e shoqërisë.

“Unë mendoj se shoferët e rinj kanë një kuptim tjetër dhe një ndjeshmëri të ndryshme ndaj kësaj teme, dhe unë mendoj se ne shkojmë për të, sepse do të jetë një mesazh shumë i rëndësishëm, që Formula 1 ka qenë dhe do të jetë në të ardhmen, protagonist në këtë subjekt “.

We Race As One ka qenë platforma kryesore e F1 për përgjegjësinë e saj shoqërore të korporatave, e cila gjithashtu shtrihet në angazhimin e saj për të përmirësuar qëndrueshmërinë dhe për të pasur një gjurmë të karbonit zero-zero deri në 2030.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu