Drejtori i Përgjithshëm i Formula 1 Stefano Domenicali u ka kërkuar skuadrave të mbështesin thirrjen e Red Bull për një ngrirje të motorit për të mirën e serisë, përpara një takimi të ngushtë javën e ardhshme.

Red Bull shpreson të marrë përsipër projektin e motorit Honda nga fundi i këtij viti, pas vendimit të prodhuesit japonez për të dalë nga F1.

Sidoqoftë, Red Bull e ka të qartë se mund të vazhdojë vetëm drejtimin e njësive të energjisë Honda nëse vendoset një ngrirje e zhvillimit.

Kjo për shkak se veshja e bazuar në Milton Keynes nuk mund të përballojë të përputhet me llojin e buxheteve të zhvillimit që prodhuesit si Mercedes, Ferrari dhe Renault mund të pompojnë për të përmirësuar njësitë e tyre të energjisë.

Thirrjet për ngrirjen e motorit nuk janë përmbushur me miratim universal, megjithatë, Renault në veçanti nuk është i etur pasi është planifikuar të prezantoni një njësi të re të energjisë për fillimin e vitit 2022.

Ajo mori vendimin për kohën e asaj azhurnimi pasi Red Bull refuzoi thirrjen e mëparshme të prodhuesit francez për një ngrirje për të hyrë në lojë në atë kohë.

Çështja e ngrirjes së motorit është për diskutim në një takim të Komisionit F1 në 11 Shkurt, me rezultatin e votimit mbi çështjen potencialisht kyç për të ardhmen afatgjatë të Red Bull në sport.

Domenicali, i cili mori detyrën nga Chase Carey si CEO i F1 në fillim të këtij viti, është i etur për ngrirjen për t’u shtyrë.

Ai beson se bërja e kësaj do të ishte mirë për të gjitha ekipet, sepse do të siguronte një ulje të kostove që do të jenë të rëndësishme ndërsa F1 përgatitet për rregullat e reja të njësive të energjisë që ka të ngjarë të vijnë për 2025.

“Me siguri pritja [for an early introduction] ngrirja e motorit është një pikë shumë e rëndësishme “, tha Domenicali.

“Por unë nuk dua të them vetëm për Red Bull. Isshtë për të gjithë F1 sepse, siç e dini sot, rregullimi aktual dhe ngrirja bazohet në 2023.

“Ne duam të parashikojmë ngrirjen sepse duam të kursejmë para për t’u siguruar që prodhuesit dhe ekipet mund të investojnë në motorin e ri. Dhe nga njëra anë, ky është një përparësi për shumë prej prodhuesve.”

Prodhuesit e njësive të energjisë të F1 tashmë kanë bërë përpjekje që të përpiqen të hartojnë një sërë rregullash që do të përshtateshin rreth ngrirjes së motorit nga 2022 dhe Domenicali është optimist se lëvizja mund të marrë mbështetjen e nevojshme nga ekipet.

“Diskutimet që janë në zhvillim po shkojnë në drejtimin e duhur,” tha ai.

“Unë nuk dua të parashikoj asgjë, por kam besim se të gjithë do të kuptojnë rëndësinë e këtyre gjërave që ndodhin.

“Somethingshtë diçka që është në qendër të diskutimit në atë takim. Dhe unë shpresoj që të gjithë ta kuptojnë se është zgjedhja më e mirë, jo vetëm për Red Bull, por për të gjithë botën e F1.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu