Stefano Domenicali shpreson që Formula 1 mund të tërheqë prodhuesit e makinave që kërkojnë një “imazh të freskët”, duke besuar se është një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballet industria e automobilave sot.

F1 aktualisht ka katër prodhues në rrjet pasi furnizuesit e njësive të energjisë hibride V6 – Mercedes, Ferrari, Renault dhe Honda – por do të bien në tre në 2022 pasi furnizuesi i Red Bull dhe AlphaTauri Honda të dalë nga seria.

Ndërsa F1 mbetet i përkushtuar ndaj teknologjisë hibride, ai synon të prezantojë një njësi energjie më të thjeshtë dhe më të lirë me ndryshimin e ardhshëm të planifikuar aktualisht për 2026, por që mund të paraqitet për 2025.

F1 ka qenë i qartë në qëndrueshmërinë e tij të fundit, duke përshkruar planet për të qenë neutral i karbonit deri në 2030, dhe mbetet i angazhuar rregullisht me prodhuesit për ato që kërkojnë nga seritë në të ardhmen.

PLUS: Dilema e pakëndshme që rezulton nga zgjerimi i vazhdueshëm i F1

Domenicali tha se megjithëse F1 ishte “në diskutime” me prodhues të tjerë të cilët aktualisht nuk janë aktivë në seri, ata aktualisht “preferojnë të qëndrojnë të qetë”.

Por presidenti dhe CEO i emëruar së fundmi i F1 u inkurajuan nga interesi i tyre për atë vlerë që F1 mund të ofronte në të ardhmen, veçanërisht nga pikëpamja e imazhit.

“Lajmi i mirë është se ka njerëz dhe kompani, kompani shumë të rëndësishme, të cilat janë vërtet të etura për të kuptuar se cila është vlera që ata mund të sjellin në shtëpi duke përdorur platformën F1,” tha Domenicali në një intervistë me Sky Sports F1.

“Por jo vetëm për sa i përket teknologjisë – edhe për sa i përket asaj që vlera Formula 1 mund t’i sjellë prodhuesit të automobilave.

“Unë mendoj se një nga sfidat më të mëdha që prodhuesit e automobilave kanë sot është të ndihen më të rinj. Ekziston kjo lloj beteje midis shkollës së vjetër të OEM dhe OEM-ve të reja që po vijnë në anën e lëvizshmërisë.

“Ne me siguri nuk jemi pjesë e anës së lëvizshmërisë, përsa i përket asaj që duam të arrijmë si një sport.

“Por unë mendoj se OEM mund të përdorin [F1] platformë për atë imazh të freskët që mbase u duhet për të ardhmen për ta “.

Domenicali theksoi rëndësinë që F1 të qëndrojë e angazhuar me forma të reja mediash dhe platformash në mënyrë që të mbajë një brez të ri të tifozëve të interesuar për të ardhmen.

“Ndoshta në fillim, mediat që po tregojnë [F1] në TV ishin paksa hezitues ndaj produkteve si Netflix siç bëmë vitet e fundit “, tha Domenicali.

“Por pastaj në fund të ditës, kjo ishte e dobishme për të dy, sepse njëri po aktivizohej më mirë nga ana tjetër. Kështu që mendoj se duhet të kemi këtë qasje holistike për t’u siguruar që nuk do t’i humbasim mundësitë.

“Brezi i ri është shumë i lidhur. Ne duhet të ofrojmë një program shumë-programor që të jetë mjaft i vëmendshëm për sa i përket intensitetit. Nëse jemi të mërzitshëm në ofertën tonë, atëherë njerëzit po fiken dhe po ndryshojnë jo vetëm kanalin, por temën .

“Ne jemi duke menduar se si ta mbajmë gjallë formatin e garës në një mënyrë tjetër, sepse natyrisht është e rëndësishme të kemi mendimin e ekipeve, por edhe mendimin e palëve të interesuara.

“Ne do të kemi takime të dedikuara për të përgatitur ofertën e duhur. Duhet të jemi të sigurt se nuk do të humbasim asnjë mundësi.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu