Ekipet e Formula 1 kanë aprovuar planet për ngrirjen e motorit nga 2022 dhe janë të hapur për idenë e garave me vrap, por kanë kërkuar më shumë detaje.

Pas një takimi të Enjten të Komisionit F1, të përbërë nga ekipe, FIA dhe organizata F1, Autosport kupton që miratimi unanim ishte dhënë për një ngrirje të motorit që do të hynte në lojë nga fillimi i vitit të ardhshëm.

Shtytja për një ngrirje fillimisht u drejtua nga Red Bull pasi shpreson të marrë projektin e motorit Honda pasi prodhuesi japonez të tërhiqet nga F1 në fund të këtij viti.

Red Bull ishte i qartë se kishte burime për të vazhduar drejtimin e njësive të energjisë për disa vitet e ardhshme, por nuk kishte mundësi të merrte përsipër projektin nëse do të duhej gjithashtu të zhvillonte vetë motorët.

Ndërsa nuk kishte pasur mbështetje fillestare të plotë për ngrirjen kur ajo u shfaq për herë të parë në fund të vitit të kaluar, diskutimet kanë ecur përpara në javët e fundit dhe ekipet tani janë në marrëveshje.

Ekipet e F1 diskutuan gjithashtu idenë e garave të sprintit, të cilat janë propozuar nga menaxhmenti i F1 si një provë për këtë vit për të parë nëse koncepti mund të funksionojë.

PLUS: Pse F1 nuk duhet t’i bashkohet traditës mbi vendimin e garës me sprint

F1 dëshiron të zhvillojë një eksperiment të formatit të garës sprint në tre Grand Prix këtë sezon – në Kanada, Itali dhe Brazil – për të parë nëse mund të ndihmojë në përmirësimin e spektaklit të një fundjave gare.

Ideja është që sesioni zyrtar kualifikues i F1 të zhvendoset të Premten pasdite, me veprimin e së Shtunës më pas të dominuar nga një garë sprint 100 km që do të vendosë rrjetin për garën kryesore të së Dielës dhe potencialisht të ofrojë gjysmë pikë.

Kuptohet që, ndërsa planet nuk morën një dritë jeshile zyrtare për tu vendosur në rregullore, ekipet ishin të hapura ndaj idesë dhe kanë kërkuar më shumë kohë për të parë detajet më të hollësishme.

Futja e garave me sprint mund të rezultojë në disa pasoja të padëshiruara, kështu që ekipet me siguri do të dëshirojnë që drejtorët e tyre sportivë të shikojnë kurthet e mundshme përpara se të angazhohen plotësisht në idenë.

Ekipet e F1 diskutuan gjithashtu me FIA ​​dhe F1 idenë e një kufiri page që hyn në fuqi gjatë viteve të ardhshme, por asnjë vendim përfundimtar nuk u mor nëse do të vazhdohej.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu