Formula 1 është e etur të shmangë tituj treshe në të ardhmen, por thotë se duhej të përfshihej këtë vit për shkak të situatës së koronavirusit.

Ndërsa ekipet e kanë bërë të qartë në të kaluarën se nuk u pëlqejnë trekëmbëshit për shkak të tendosjes së tepërt që i bëjnë stafit, orari aktual 2021 përmban tre prej tyre.

Vrapimi më ndëshkues i tyre është shtrirja Rusi-Singapor-Japoni, e cila do të provojë të jetë një sfidë e madhe logjistike.

CEO i F1 Stefano Domenicali ka shpjeguar se nëse seria do të ekzekutojë një kalendar të plotë këtë vit, atëherë të kesh treshe me kokë ishte një e keqe e domosdoshme – dhe shumë më mirë sesa të mos kesh garë që do të kërcënonin të ardhurat e ekipeve.

Sidoqoftë, ai thotë se afatgjatë, kur bota të kthehet në normalitet pas pandemisë COVID-19, organizatorët e kampionatit do të përpiqen t’i shmangen atyre.

“Somethingshtë diçka delikate dhe duhet ta menaxhojmë, por nuk duhet të harrojmë se ka njerëz që kanë humbur punën e tyre, ka njerëz që vuajnë shumë, kështu që mendoj se është më mirë të themi që në perspektivë, “shpjegoi ai.

“Unë e di që është e vështirë për të gjitha familjet dhe të gjithë njerëzit të qëndrojnë jashtë dhe të punojnë shumë, por nga ana tjetër, ne duhet të respektojmë të gjithë njerëzit që nuk e kanë këtë mundësi.

“Në planin afatshkurtër të këtij viti, kjo ishte mënyra e vetme për t’u përpjekur për të mbajtur efektin COVID sa më minimal që të jetë e mundur, sepse nëse do të kishim bërë më shumë gara në fillim, rreziku do të ishte më i lartë. Prandaj kjo është arsyeja pse jemi zhvendosur në gjysmën e dytë të sezonit këtë situatë “.

Domenicali sugjeron që një kalendar më i ekuilibruar në të ardhmen duhet të lejojë një përhapje më të mirë të racave.

“Ne duhet të jemi më të ekuilibruar dhe shpresoj vërtet vitin e ardhshëm, kur situata duhet të jetë më e qëndrueshme në atë aspekt, ne do të shmangim sa më shumë që të jetë e mundur trekrenat sepse i kuptoj cilat janë kufijtë,” ai tha “Gjithashtu merrni parasysh implikimet logjistike që ne [F1] duhet të trajtojë.

“Unë do të thoja këtë vit, është një faktor që duhet ta tretim, dhe për të mirën e biznesit tonë, ishte mënyra e vetme për të përparuar me objektivin që duhej të arrinim këtë sezon.”

Për një kohë më të gjatë, Domenicali thotë se ka një interes të shtuar nga vendet e reja – përfshirë nga kontinenti Afrikan – por kjo nuk do të thotë se kalendari do të zgjerohet në numër.

“Ka zona që unë mund t’ju them që kanë treguar interes, e cila është në thelb në Afrikën e Veriut dhe Afrikën e Jugut,” tha ai.

“Kjo është diçka që është shumë e rëndësishme, mendoj, përsa i përket të paturit një vend të ri ose një vend të vjetër me një trashëgimi të shkëlqyeshme përsëri në F1. Dhe unë mund t’ju them se nuk duhet të harrojmë se kemi humbur disa gara evropiane që tani po tregojnë interesin për t’u konsideruar përsëri.

“Pra, ajo që do të ndodhë në të ardhmen është që ne duhet të vendosim se cili është ekuilibri i duhur për sa i përket numrit të racave. Cilat janë fushat në të cilat ne duhet të investojmë strategjikisht për ekipet dhe sa i përket interesit për transmetim, për mediat, për sponsorët dhe më pas vendosni se cila do të ishte mënyra e duhur për të bërë, duke ditur që 23 gara janë në krye të shkallës së asaj që ne po bëjmë sot.

“Nëse jemi duke prodhuar një produkt të mirë, mund të thuash që nëse vlera është e lartë, mund të arrish të njëjtin lloj biznesi [income] pa qenë shumë të shumtë për sa i përket racave. Dhe kjo mund të jetë qasja nëse jeni në gjendje të bëni zgjedhjet e duhura.

“Unë mendoj se kjo do të ishte rruga për të shkuar. Kjo nuk do të ndodhë ndoshta [happen] në kohën më të shkurtër, por ky është objektivi “.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu