Stefano Domenicali thotë se Formula 1 po merr një “qasje fleksibile” ndaj kalendarit të saj 2021 mes pandemisë në vazhdim dhe garave të zbuluara alternative janë në gatishmëri nëse kërkohen ndryshime.

Pasi 13 grand grands të saj të planifikuar u anulluan vitin e kaluar për shkak të pandemisë COVID-19, F1 njoftoi një kalendar me 23 gara për 2021 që ndiqte caktimin e tij të rregullt.

Por F1 tashmë ka qenë u detyrua të shtyjë Çmimin e Madh Australian për shkak të kufizimeve të vazhdueshme mes pandemisë, duke e lëvizur atë nga marsi në nëntor, ndërsa Çmimi i Madh Kinez aktualisht është jashtë kalendarit.

Megjithëse F1 ka deklaruar angazhimin e saj për të përmbushur orarin ekzistues, presidenti dhe CEO i serisë Domenicali pranuan se kishte nevojë për të qenë fleksibël, me ngjarje rezervë të gatshme nëse kërkohet.

“Ne jemi, dhe unë personalisht jam në kontakt çdo ditë me të gjithë organizatorët, sepse ne e dimë që pandemia është ende atje, dhe ne e dimë shumë mirë për të,” tha Domenicali duke folur për Sky Sports F1 në majorin e tij të parë intervistë që kur filloi në rolin e tij të ri.

“Kjo është arsyeja pse ne ndryshuam vendin në kalendar në Australi. Por deri më tani, informacioni që kemi është që të gjithë do të dëshironin që me të vërtetë të ecnin përpara me planin.

“Sigurisht, ne duhet të jemi mjaft fleksibël për të kuptuar se ndoshta në pjesën e parë të sezonit, ne mund të kemi disa ngjarje pa publik ose me numër të kufizuar të publikut.

“Por ajo që unë mund t’i siguroj mbështetësit tanë dhe tifozët tanë është se me të vërtetë ne duam të sigurohemi që sezoni të jetë atje. Ne kemi një angazhim, ne duam ta marrim atë në bord.

“Ne kemi alternativa të mundshme në rast të, por deri më tani, askush nuk na ka dhënë informacione të ndryshme nga ato që kemi ndarë.

“Nuk ka asnjë arsye për të gënjyer, nuk ka asnjë arsye për të thënë diçka që nuk është e drejtë dhe e saktë. Kjo është ajo që ne dimë sot, por ne e dimë se si ka evoluar pandemia, kështu që ne duhet të jemi të gatshëm për një qasje fleksibël në sezon. “

F1 tashmë ka shtuar Çmimin e Madh Emilia Romagna në Imola në kalendar si raundi i dytë i sezonit dhe pritet të draftohet në Portimao për të pritur garën e tretë. Të dy pjesët u përdorën si vende alternative në vitin 2020 pasi ndryshimet u bënë në kalendar.

Shtyrja e Australisë çoi në krijimin e një kokë të tretë me tre kokë në orarin 2021 me një ndryshim të datës për Grand Prix të Brazilit, duke çuar në shqetësime në lidhje me ndikimin që kalendari do të ketë në ekipe.

Domenicali tha se gjatësia e kalendarëve të ardhshëm F1 do të përcaktohet natyrshëm dhe se ishte e mundur të zvogëlohej numri i garave nëse produkti ishte i duhur.

“23 gara është një numër shumë i rëndësishëm i racave, pa dyshim, për nga sasia, për sa i përket vëmendjes, për sa i përket përkushtimit të njerëzve,” tha Domenicali.

“Mund të ketë dy qëndrime në lidhje me këtë. Dikush mund të thotë se ka shumë, disa të tjerë që nuk është problem.

“Unë do të thoja që ky ekuacion do të zgjidhet vetë nga fakti se nëse jemi në gjendje të japim një produkt të pabesueshëm, ne mund të shkojmë në një situatë ku ndoshta mund të kthehemi në një numër, në një numër më të vogël të racave, duke pasur ndoshta shansin të kesh mundësi rotacioni për disa çmime të mëdha, duke mbajtur një fokus në zona të ndryshme.

“Kjo është diçka që është në planin tonë të mendojmë me kujdes këtë vit dhe të bëhemi gati kur bota do të jetë përsëri normale.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu