HDR (diapazoni i lartë dinamik) është bërë gjithnjë e më i pranishëm në transmetimet sportive në 12 muajt e fundit, duke ofruar cilësinë më të lartë të fotos televizive në ekranet tradicionale si dhe telefonat dhe tabletët.

BT Sport tashmë ka përfunduar një numër transmetimesh sportive HDR në MB, ndërsa Sky po planifikon të ketë një infrastrukturë të gjerë HDR në verë.

Lojërat Olimpike të Tokios pritet të ofrojnë një numër përparimesh të mëdha në transmetimet sportive, me hapa të rëndësishëm që janë bërë kohët e fundit në Shtetet e Bashkuara përmes përdorimit të parë të teknologjisë 8K në NFL dhe NASCAR.

Duke folur për të zgjedhur media duke përfshirë Motorsport.com pas fillimit të versionit të azhurnuar të F1 TV, drejtori i F1 i të drejtave të medias Ian Holmes identifikoi HDR si përparimin tjetër të madh për teknologjinë e transmetimit të serialit.

“Sigurisht, ne po shohim zhvillimin e asaj ane të teknologjisë,” tha Holmes kur u pyet nga Autosport nëse F1 po gjurmonte përdorimin e kamerave 8K.

“Një nga gjërat që ne po shohim posaçërisht – ju përmendët 8K – është HDR, diapazon i lartë dinamik, i cili është shumë efektiv për objektet që lëvizin shpejt.

“Ne do të kryejmë teste këtë vit, dhe kjo për ne mendoj se është potencialisht faza tjetër e një oferte.

“Ne gjithashtu kemi për të parë se kush mund ta marrë atë. Nëse do të kishim një ushqim nesër, do të kishte shumë pak njerëz që mund ta merrnin atë. Gjëja tjetër është që ndonjëherë e prodhoni këtë teknologji të mrekullueshme dhe transmetuesit kanë aftësinë [to show it], por pajisjet e njerëzve nuk janë të afta ta marrin atë.

“Shtë një vend i ëmbël. Por ai ushqim duhet të jetë aq i mirë sa mund të jetë nga çdo këndvështrim.

“Lojërat Olimpike gjithmonë e shtyjnë anijen pak, siç është një herë në katër vjet. Shumë teknologji shpesh vjen nga kjo, kështu që unë jam mjaft i interesuar, veçanërisht me atë që është në Japoni, kjo është gjithmonë një gjë interesante për t’i kushtuar vëmendje.

“Por sigurisht për ne, unë mendoj se HDR është diçka për të cilën ne jemi mjaft të entuziazmuar.”

Që nga viti 2017, F1 u ka ofruar transmetuesve pamje në definicion ultra të lartë 4K, të cilat janë në dispozicion në Mbretërinë e Bashkuar përmes Sky Q.

Ndërsa 4K UHD ofron një cilësi të lartë të imazhit duke përdorur më shumë piksele në ekran, HDR krijon një cilësi më të mirë të atyre pikseleve dhe është më e dukshme në ekranet e vogla krahasuar me 4K.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu