Formula 1 mbetet plotësisht e angazhuar për prezantimin e të gjitha rregulloreve të reja vitin e ardhshëm, megjithë spekulimet se ndryshimet mund të shtyhen deri në 2023.

Ardhja e gjeneratës së ardhshme të makinave me efekt tokësor, të dizajnuara për të ndihmuar në përmirësimin e garave, tashmë ishte vendosur përsëri në 2022 për shkak të ndikimit të pandemisë së koronavirusit.

Por, ndërsa bota ende po lufton me efektet e sëmundjes, dhe pjesa më e madhe e Evropës është bllokuar në bllokime të rrepta për momentin, ka pasur disa bisedime për një ndryshim të mundshëm të planit.

Sugjerimi ishte që makinat aktuale mund të mbartnin për një fushatë të tretë, me rregulloret e reja që ishin planifikuar të mbërrinin në 2023.

Por F1 e ka bërë të qartë se nuk po mendohet për ndonjë vonesë të mëtejshme për futjen e rregullave të reja, të cilat janë parë prej kohësh nga Liberty si thelbësore për përmirësimin e kampionatit.

Një zëdhënës tha: “Çdo sugjerim që rregulloret e vitit 2022 do të vonohen është i gabuar dhe nuk është diskutuar.

“Rregulloret e reja janë krijuar për të përmirësuar konkurrencën në rrugën e duhur dhe për t’i dhënë tifozëve tanë gara më të afërta. Kjo e kombinuar me rregulloret e reja financiare do të përmirësojë F1 dhe do të krijojë një model biznesi më të shëndetshëm dhe më të fortë për të gjithë sportin.”

Vonesa fillestare nga 2021 ishte më se e justifikuar nga shkalla e implikimeve financiare të pandemisë së koronavirusit kur ajo shpërtheu për herë të parë, me F1 të shqetësuar se disa skuadra mund të shembeshin si rezultat i krizës.

Sidoqoftë, suksesi i F1 në tërheqjen e një kalendari të plotë në vitin 2020, ka lehtësuar shqetësimet për mbijetesën e të gjithë konkurrentëve aktualë.

Qysh vitin e kaluar, një numër skuadrash kishin biseduar për shtyrjen e rregullave të reja deri në vitin 2023 në një përpjekje për të ulur kostot, por kjo u shkarkua fuqimisht nga drejtori menaxhues i F1 i RS Brawn.

Ai argumentoi që, me gjeneratën e re të makinave që ishin teknikisht më pak komplekse se ato aktuale, në të vërtetë do të kursente para pasi të ndodhte ndërrimi.

Duke folur në vitin 2020 për disa veshje që dëshironin një vonesë, Brawn tha: “Unë mendoj se disa skuadra shtynë t’i shtyjnë ato edhe një vit më tej.

“Unë mendoj se ka një nevojë të justifikueshme për t’i kryer këto [current] makinat do të vijnë vitin e ardhshëm sepse jemi në mes të [lockdown]. Kjo është plotësisht e justifikuar.

“Nismat që ne po sjellim me këto rregullore të reja janë për ta bërë sportin më ekonomikisht të qëndrueshëm për sa i përket kompleksitetit, ku shpenzohen paratë.

“Me makinat që kemi tani, ato janë aq komplekse sa që sa më shumë që shpenzoni aq më shpejt do të shkoni dhe ne duhet të zbresim nga ajo pjerrësi dhe të krijojmë një situatë ku paratë nuk janë përparësia e vetme në atë se sa konkurrues do të Prandaj, ne kemi nevojë për këto vetura të reja në atë pjerrësi “.

Megjithëse ekipet F1 do të përjetojnë disa kosto të rritura nga nevoja për të zhvilluar 2022 makina së bashku me sfiduesit e tyre aktualë, vendosja e një kufiri buxhetor për këtë vit do të thotë që shpenzimet nuk mund të dalin jashtë kontrollit.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu