Formula 1 shënoi një humbje të madhe prej 386 milion dollarë në vitin 2020 ndërsa pandemia COVID ndikoi në kalendar dhe garat zhvilloheshin pa spektatorë.

Rezultatet financiare të vitit të plotë të Liberty Media, të cilat u publikuan të Premten, zbulojnë se të ardhurat e F1 ranë me 44% krahasuar me vitin e kaluar.

Të ardhurat e përgjithshme u rrëzuan nga $ 2022 milion në 2019 në vetëm $ 1145 milion sezonin e kaluar, ndërsa fitimi modest prej $ 17 milion në 2019 u kthye në një humbje operative prej $ 386 milion pasi ekipet u paguan.

Pagesat totale të ndara midis 10 ekipeve ranë nga 1012 milion dollarë në 2019 në vetëm 711 milion dollarë vitin e kaluar.

Liria shpjegoi: “Pagesat ekipore u ulën gjatë gjithë vitit të nxitur nga tkurrja e të ardhurave nga F1 dhe ndikimi i lidhur në llogaritjen e elementeve të ndryshueshme të pagesave të ekipit.

“Pagesat ekipore në vitin 2020 përfshinin tarifat e njëhershme të paguara ekipeve me nënshkrimin e Marrëveshjes së Konkordit 2021.”

Zhytja e madhe në tarifat e promovimit të garës u pasqyrua në rënien e përqindjes së tyre të përqindjes së të ardhurave kryesore të F1, nga 30% e totalit në 2019 në vetëm 12% vitin e kaluar. Shumica e garave ose nuk paguanin asnjë tarifë, ose një shifër më e ulët e rinegociuar.

Duke shpjeguar vjeshtën, Liberty vuri në dukje: “Të ardhurat nga promovimi i garës u ulën pasi tifozët u ndaluan të merrnin pjesë në të gjitha garat, përveç tre, gjë që çoi në ndryshime një herë në kushtet kontraktuale të garave të planifikuara fillimisht që mbetën në kalendarin e 2020 dhe të ardhurat e kufizuara të gjeneruara nga garat zëvendësuese që u shtuan “.

Të ardhurat nga transmetimi përbënin një përqindje më të madhe të totalit të të ardhurave primare, nga 38% në 55%.

Megjithëse kalimi i totalit minimal të 15 garave siguroi që shumica e transmetuesve të paguanin shumën e plotë të kontraktuar për sezonin, Liberty ka pranuar se kishte një ulje pagese në disa raste: “Të ardhurat nga transmetimi u ulën pasi orari i ndryshuar shkaktoi tarifa më të ulëta në përputhje me kushtet e kontratës. të marrëveshjeve të caktuara të transmetimit, si dhe negociatave të tjera të njëhershme të kontratës që u zhvilluan në vitin 2020. “

Pjesa e të ardhurave nga reklamat dhe sponsorizimet në totalin e të ardhurave primare u rrit pak nga 15% në 17%, megjithëse disa të ardhura u humbën, për shembull sepse garat me sponsorë të veçantë të titullit nuk u zhvilluan.

Liria shpjegoi: “Tarifat e reklamimit dhe sponsorizimit ranë të nxitura nga ndryshimet e njëhershme në kontratat e sponsorizimit për shkak të anulimit të garave për të cilat specifikisht lidhej inventari i sponsorizimit dhe aktiviteteve të kufizuara në gara, përfshirë mikpritjen.”

Ndërsa të ardhurat ishin në rënie, kostot e F1 gjithashtu ranë për shkak të orarit më të shkurtër dhe numrit të zvogëluar të garave në fluturim: “Kostot u ulën në tremujorin e katërt dhe vitin e plotë për shkak të mikpritjes më të ulët dhe kostove më të ulëta të transportit nga gara më të pakta, logjikisht më të lira”.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu