Një raport nga Financial Times në Dhjetor pohoi se F1 ishte në bisedime “të përparuara” me Amazon mbi garat në 2021, duke u mbështetur në një partneritet ekzistues me Amazon Web Services.

Amazon ka zgjeruar ofertat e saj të drejtpërdrejta sportive në vitet e fundit, duke marrë të drejta në të gjithë futbollin e Premier League, tenisit dhe NFL.

Duke folur për të zgjedhur media duke përfshirë Autosport pas lansimit të versionit të fundit të F1 TV, drejtori i F1 i të drejtave të medias Ian Holmes tha se seria ishte në “kontakt të rregullt” me Amazon.

Por Holmes shpjegoi se si kjo mbulonte një marrëveshje të rregullt për të drejtat e transmetimit dhe mundësinë e vënies në dispozicion të produktit TV F1 përmes shërbimeve të Amazon.

“Ne aktualisht jemi të angazhuar në to në disa diskutime për momentin, dy lloje diskutimesh specifike”, tha Holmes kur u pyet nga Autosport në lidhje me një marrëveshje të mundshme me Amazon.

“Ju mund të njiheni me një gjë të quajtur Kanalet e Amazonës. Ky do të ishte një shembull ku keni Amazon Prime, i cili është vendi ku shihni përmbajtjen që ata blejnë, të tilla si mjaft tenis, në varësi të vendit ku jeni.

“Ai qëndron brenda përmbajtjes së tyre, kanale ku ata mbajnë oferta shtesë OTT – në disa raste kanale lineare, në disa raste oferta OTT. Ne jemi në diskutime me ta në të dy frontet.

“Ne po flasim me ta në lidhje me fitimin specifik të të drejtave tona, në të njëjtën mënyrë që ju do t’ia shisnit ndonjë kompanie tjetër mediatike. Por ne gjithashtu po flasim me ta për një rregullim të kanaleve ku kemi mundësinë për të hedhur në treg F1 TV. “

F1 do të vërë në dispozicion versionin premium të shërbimit të tij streaming në 85 vende për sezonin 2021, duke u zgjeruar në Brazil, Sllovaki dhe Republikën Çeke.

Megjithëse shërbimi nuk është i disponueshëm në Mbretërinë e Bashkuar, Holmes tha se ishte e mundur që marrëveshjet e transmetimit të lejonin si një paketë të drejtash tradicionale ashtu edhe F1 TV Pro, siç është rasti në Brazil këtë vit, dhe kjo mund të shtrihet në një marrëveshje Amazon.

“A mund të bëni një marrëveshje ku nga njëra anë ata fitojnë të drejtat tuaja, ne gdhendim TV F1 dhe F1 TV transmetohet në kanale? Ndoshta ”, tha Holmes në lidhje me Amazon.

“Ata nuk ndryshojnë nga asnjë ofertë tjetër TV me pagesë, në kuptimin që nëse po fitojnë të drejtat, ata mund të dëshirojnë ekskluzivitet.

“Por në disa tregje, ata nuk po fitojnë të drejtat, dhe disa nga tregjet ne po flasim me ta për kanalet, dhe ne tashmë kemi një marrëveshje të vendosur me një palë tjetër, kështu që nuk mund të bënim anën e të drejtave.

“Përgjigja është që ne po flasim me ta, ne flasim me ta në përgjithësi dhe ne po flasim me ta në mënyrë specifike në disa shembuj.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu