Formula 1 duket se do të kthehet në orët e fillimit të garës në 2 pasdite në garat Evropiane këtë vit, me burime që thonë se ndryshimi ka të ngjarë të miratohet nga skuadrat menjëherë.

Që nga viti 2018, F1 ka filluar më vonë garën për garat e saj të rregullta – me ngjarjet rregullisht duke filluar në 3.10 pasdite.

Ndryshimi u bë si pjesë e një shtytjeje nga pronarët e F1 Liberty Media në përpjekje për të rritur audiencën televizive.

Ishte ndjerë se ndërrimet e garave për të filluar 10 minuta pas orës do të ishin më mirë për transmetuesit, pasi ata mund të planifikonin programimin e tyre para garës për të filluar në orë pak para fillimit të veprimit.

Një ndryshim larg nga orari i orës 2 pasdite në 3 pasdite u bë gjithashtu sepse mendonte se do të rrisë audiencat e televizionit amerikan.

Në atë kohë, një deklaratë nga F1 tha: “Disa transmetues zakonisht transmetohen saktësisht në orë, duke humbur tensionin dhe emocionin që karakterizojnë minutat para fillimit të secilit çmim të madh.

“Falë këtij ndryshimi, shikuesit e televizionit do të afrohen me ekipet dhe shoferët dhe të shijojnë plotësisht spektaklin e ofruar pak para se të fiken dritat e kuqe.”

Ndërsa ndryshimi mund të ketë sjellë disa përfitime të vogla, ai nuk ishte veçanërisht i popullarizuar brenda qarqeve F1.

Lëvizja mbrapa e garave në orën 3 pasdite do të thoshte që personeli, tashmë i shtyrë në kufi nga një numër i rritur i ngjarjeve, më vonë kishte paketuar herë në ditët e garës – me kohën shtesë të humbur me kohën e vdekur përpara Grand Prix.

Për më tepër, fillimi duke qenë në të kaluarën 10 e komplikoi kohën e daljes në korsinë e gropave dhe ceremonitë e para garës.

Plus, ato kompani televizive të angazhuara tashmë për një ndërtim të gjatë para garës në rrjet u lanë të kërkonin 10 minuta shtesë të përmbajtjes për shkak të vonesës.

Autosport e kupton që F1 u ka propozuar skuadrave që nga ky sezon, koha e fillimit të zhvendoset përsëri në orë – plus koha normale do të jetë 2 e mbasdite në ngjarjet në një zonë kohore Evropiane.

Indikacionet e hershme sugjerojnë që të gjitha ekipet janë në favor të ndryshimit, i cili duhet të ratifikohet zyrtarisht së shpejti.

Koha e saktë e fillimit të garave që nuk zhvillohet në zonën kohore Evropiane do të zhvendoset për t’u përshtatur më së miri me audiencat e pikut.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu