Formula 1 është vendosur të zhvendosë testimin e dimrit 2021 në Bahrein në mars në prag të shtyrjes së Australisë në pritje të hapjes së sezonit.

Me garën në Melburn të planifikuar për në 21 Mars vendosur të shtyhet mes pandemisë dhe kufizimeve të vazhdueshme COVID-19, F1 është gati të organizojë hapjen e sezonit 2021 në Bahrein në 28 Mars.

Ekipet F1 fillimisht kishin menduar të zhvendosnin provat para-sezonale në Bahrein për sezonin 2021, por ranë dakord të qëndronin në Circuit de Barcelona-Catalunya në Spanjë për provën e vetme tre-ditore.

Por me shtyrjen e mundshme të Australisë të vendosur për të ndryshuar planet logjistike të përfshira për testimin para-sezonal, ekipet kanë rënë dakord se do të ishte më e mira për të zhvendosur testimin në Bahrein.

Do të siguronte që të gjithë transportin e mallrave për në qarkun Bahrain International për prova mund të qëndronin atje për garën e parë, duke ulur kostot dhe udhëtimet e mëtejshme.

Por Autosport e kupton se ka ende disa mosmarrëveshje midis ekipeve se kur do të zhvillohet testi tre-ditor, duke lënë datat e testimit të pakonfirmuara.

Ndërsa disa janë të etur për të mbajtur garën sa më afër garës që të jetë e mundur, të tjerët po kërkojnë ta kandidojnë atë më tej nga fundjava e Bahreinit.

Rregulloret sportive deklarojnë se testi tre-ditor duhet të zhvillohet “midis 1 shkurtit dhe 10 ditëve para fillimit të ngjarjes së parë të kampionatit”.

Kjo do të thotë që testimi teorikisht mund të përfundojë deri në 16 Mars, 10 ditë para fillimit të praktikës së parë për Grand Prix të Bahreinit. Testimi do të zhvillohej në Barcelonë nga 2-4 Mars, duke përfunduar 17 ditë para se të ishte planifikuar gara e hapjes në Australi.

Pasi ekipet të kenë marrë një vendim mbi datën më të mirë për provën, planet përfundimtare do të vihen në zbatim me Bahrain International Circuit. Pista Sakhir aktualisht është planifikuar të presë testimin para-sezonal të F2 nga 9-11 Mars.

Do të shënonte hera e parë që Bahreini ka pritur testimin para-sezonal F1 që nga viti 2014 (lart), kur mbajti dy prova katër-ditore në fillim të epokës hibride V6.

Pista ka organizuar që nga testimi në sezon në 2017 dhe 2019, si dhe ka organizuar një çmim shtesë Grand Vitin e kaluar si pjesë e orarit të rishikuar të vitit 2020.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu