Formula 1 ka konfirmuar ndryshimin në kohën e fillimit të garës për këtë sezon, pasi braktisi Grand Prix rregullisht duke filluar në 3.10 pasdite.

Një nga lëvizjet e para të bëra nga pronarët e rinj të F1 Liberty Media në vitin 2018 ishte zhvendosja e serive larg nga fillimi i garës në orën lokale në 2 pasdite në favor të slotit të mëvonshëm.

Ishte ndjerë se zhvendosja e garave mbrapa më vonë se 2 pasdite do të ishte më mirë për rritjen e audiencës së televizionit amerikan.

Ndihej gjithashtu që fillimi i garave 10 minuta pas orës do të ndihmonte transmetuesit, pasi ata mund të planifikonin programimin e tyre para garës për të filluar në orë pak para fillimit të veprimit.

Në atë kohë, një deklaratë nga F1 tha: “Disa transmetues zakonisht shkojnë në ajër pikërisht në orë, duke humbur tensionin dhe emocionin që karakterizojnë minutat para fillimit të secilit Grand Prix.

“Falë këtij ndryshimi, shikuesit e televizionit do të afrohen me ekipet dhe shoferët dhe të shijojnë plotësisht spektaklin e ofruar pak para se të fiken dritat e kuqe.”

Pa asnjë provë të një ndryshimi dramatik në audiencën e sjelljes së rrjetit televiziv, fillimi i garës në 3.10 pasdite gjithashtu nuk u pëlqye shumë brenda qarqeve F1.

Me kërkesa më të mëdha për ceremonitë para-garës, duke përfshirë himnin kombëtar dhe shfaqjet #weraceasone, fillimi duke qenë në dhjetë pas orës e ndërlikoi kohën e daljeve të pitlane që u hapën dhe ceremonitë para garës.

Siç raportoi Autosport së fundmi, çështja u diskutua me ekipe dhe kishte mbështetje për kthimin në regjimin e mëparshëm të kohës së fillimit. F1 vendosi përsëri duke shkuar deri në vendin e parë të fillimit të garës 2 pasdite.

Nga 2021, shumica e garave evropiane do të fillojnë në 3 pasdite, por jo të gjitha garat do të fillojnë atëherë – me Baku të marrë një vend të caktuar në orën 16:00.

Sezoni i hapjes së Grand Prix të Bahreinit do të ketë një fillim në ora 18:00, ndërsa koha e fillimit të garës së natës për Singaporin (20:00) dhe Arabinë Saudite (19:00) do të jetë më vonë se normalja.

Kanadaja, Japonia dhe Amerika do të fillojnë në 2 pasdite, me Meksikën që do të marrë vendin e hershëm të vitit në 1 pasdite.

F1 gjithashtu konfirmoi se seancat e praktikës së së Premtes po shkurtohen në dy seanca një orëshe.

Koha e fillimit të garës F21

28 Mars – GP i Bahreinit: ora 18:00 lokale, ora 15:00 GMT
18 Prill – Emilia Romagna GP: 3 pasdite lokale, 1 pasdite në GMT
2 maj – TBC
9 maj – GP Spanjoll: ora 3 pasdite lokale, ora 1 pasdite GMT
23 maj – GP Monako: 3 pasdite lokale, 1 pasdite GMT
6 qershor – GP i Azerbajxhanit: 4 pasdite lokale, 12 pasdite GMT
13 qershor – GP kanadez: 2 pasdite lokale, ora 6 pasdite GMT
27 Qershor – GP Francez: ora 3 pasdite lokale, ora 1 pasdite GMT
4 korrik – GP austriak: ora 3 pasdite lokale, ora 1 pasdite GMT
18 korrik – GP Britanik: ora 3 pasdite lokale, 2 pasdite GMT
1 gusht – GP hungarez: 3 pasdite lokale, 1 pasdite GMT
29 gusht – GP belg: 3 pasdite lokale, 1 pasdite GMT
5 shtator – GP Hollandez: 3 pasdite lokale, 1 pasdite GMT
12 shtator – GP Italian: 3 pasdite lokale, 1 pasdite GMT
26 shtator – GP rus: ora 3 pasdite lokale, 12 pasdite GMT
3 Tetor – GP i Singaporit: 20:00 lokale, 12:00 GMT
10 Tetor – GP Japonez: ora 2 pasdite, ora 5 e GMT
24 Tetor – GP i Shteteve të Bashkuara: 2 pasdite lokale, 19:00 GMT
31 Tetor – GP i Qytetit të Meksikës: 13:00 lokale, 19:00 GMT
7 Nëntori – GP i Sao Paulo: 2 pasdite lokale, 5 pasdite GMT
21 Nëntori – GP Australian: ora 5 pasdite, ora 06:00 GMT
5 Dhjetor – GP i Arabisë Saudite: ora 19:00 lokale, 4 pasdite GMT
12 Dhjetor – GP Abu Dhabi: 5 pasdite lokale, 1 pasdite GMT

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu