Ferrari do të krijojë një qendër Haas në Maranello, me më shumë personel të ekipit italian të vendosur për t’u transferuar në veshjen në pronësi të Amerikës.

Me Ferrari që përgatitet për sfidën e zvogëlimit të numrave të personelit të saj në përgjigje të mbërritjes së një kufiri buxhetor, ajo dëshiron të rishpërndajë stafin kryesor në ekipin e saj të klientëve.

Ferrari kishte njoftuar tashmë në fillim të këtij muaji se Simone Resta, shefi i saj i inxhinierisë së shasisë, do të lëvizte në Haas në një rol të papërcaktuar. Tani skuadra italiane ka zbuluar se shumë transferime pritet të finalizohen së shpejti.

Një fabrikë e veçantë ‘qendër’ po ngrihet pranë objektit të Ferrarit ku ky personel mund të punojë vetëm për Haas.

Drejtori i ekipit të Ferrarit Mattia Binotto tha: “Këta persona do të jenë në Maranello në një ndërtesë krejtësisht të veçantë për Scuderia Ferrari.

“Ata nuk do të kenë qasje në ndërtesën Scuderia Ferrari. Ajo është e ndarë dhe ata do të qëndrojnë atje.”

Binotto tha se marrëdhënia me Haas mbeti në kushte konsumatori si më parë, pasi ai e bëri të qartë se nuk kishte asnjë sugjerim të tyre që të bashkonin ide që mund të ishin në kundërshtim me rregulloret.

“Për sa na përket neve, ata janë klientë,” tha ai.

“Disa nga njerëzit tanë do të bashkohen me ekipin e tyre, dhe unë mendoj se kjo është një mundësi e shkëlqyer për ta.

“Shtë një mundësi e shkëlqyeshme, sepse mendoj se duke e bërë atë, ajo mund të përforcojë organizimin e tyre dhe organizimin e tyre teknik.

“Somethingshtë diçka që ishte e nevojshme për ne, sepse na u desh të zvogëlojmë organizimin tonë të sotëm për të përmbushur ato që janë kufizimet e kufirit të buxhetit.

“Por ende Haas është një ekip plotësisht i pavarur, krahasuar me Ferrari. Nuk është një ekip i ri dhe ne nuk po shkëmbejmë informacion përtej asaj që është e mundur në rregullore.”

Binotto shtoi se ai ndjehej shumë më komod duke lëvizur stafin në Haas, sesa që i kishte lënë të shkonin plotësisht në mënyrë që ata të merrnin skuadrat e tjera.

“Nëse mund të zgjedh dhe duhet të zvogëloj organizimin tim, sigurisht që jam më i lumtur të di se ata djem po bashkohen me ekipin e Haas dhe i përforcojnë ata, në vend që të jenë thjesht në treg dhe në dispozicion të ekipeve të tjera.

“Kjo sigurisht është mënyra se si ne po shohim bashkëpunimet.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu