Drejtori i ekipit të Ferrarit, Mattia Binotto shpreson që Formula 1 të mund të finalizojë detajet për planin e garës së saj në 2021, duke e quajtur propozimin “premtues”.

F1 po planifikon të zhvillojë gara sprint të Shtunën e tre Grand Prix në 2021, duke identifikuar Kanadanë, Italinë dhe Brazilin si ngjarjet gjyqësore.

Propozimi do të shihte që një garë sprint 100 km të zërë vendin e kualifikimit për të vendosur rrjetin për ngjarjen e së Dielës dhe gëzoi “mbështetje të gjerë” nga ekipet në takimin e fundit të Komisionit F1.

Groupshtë formuar një grup pune për të hartuar planet dhe për të përshkruar detajet më të hollësishme, me pikëpyetje që qëndrojnë mbi statusin e garave me sprint, kryesisht lidhur me kontratat e shoferit.

Shefi i Ferrari F1 Binotto tha se ekipi ishte “shumë i angazhuar” në bisedimet mbi planin dhe ishte me shpresë se do të jepte një parashikim më të madh në gara në të ardhmen.

“Ne besojmë se ndryshimi për gara më spektakolare dhe përfundimisht për paparashikime do të jetë i madh,” tha Binotto.

“Ne jemi proaktivë në diskutime. Ne po mbështesim një ndryshim nëse ai ndryshim do të arrijë disi qëllimin dhe objektivin që sapo përmenda.

“Diskutimet janë duke vazhduar. Diskutimet në këtë moment të paktën duket se janë premtuese për një rezultat të mirë.

“Por unë ende mendoj se duhet të shohim të gjitha detajet. Detajet do të bëjnë ndryshimin në këtë drejtim.

“Kështu që unë mendoj se puna ekipore me të vërtetë duhet të vazhdojë dhe shpresojmë se do të gjejmë një zgjidhje të mirë.”

Reagimi i shoferit ndaj propozimit të garës në sprint deri më tani ka qenë i vakët. Shoferi i Red Bull Sergio Perez e quajti planin “të rrezikshëm”, ndërsa Daniel Ricciardo i McLaren ngriti shqetësime në lidhje me çmimin e madh fiton duke u zhvlerësuar.

Edhe pse Carlos Sainz Jr i Ferrarit ishte dakord me pikëpamjen e Ricciardo, ai mendoi se 2021 ishte viti i përsosur në të cilin u përpoq një ndryshim i formatit.

“Unë mendoj se derisa ta provojmë, nuk do ta dimë kurrë,” tha Sainz.

“Supershtë jashtëzakonisht e rëndësishme që gara kryesore, Grand Prix, të mos humbasë vlerën.

“Bitshtë pak e rrezikshme që nganjëherë mund të ketë dy fitues nga një fundjavë e Grand Prix, dhe ne duhet të sigurohemi që të ketë vetëm një fitues nga garat që do të bëjmë një garë të dyfishtë.

“Por nëse ka një vit që duhet ta provojmë, mendoj se është 2021. Me të ardhmen përpara, mendoj se është një mundësi e mirë për të provuar gjëra të tilla dhe për të parë se si shkojnë.”

Shoku i skuadrës së Sainz, Charles Leclerc, ishte gjithashtu i intriguar nga ajo që ndryshimi do të bënte për F1 dhe si një garë më e shkurtër do të ndryshonte qasjet e shoferëve.

“Unë mendoj se duhet të paktën të gjykohet,” tha Leclerc.

“Ne duhet të kuptojmë se si do të funksionojë e gjithë kjo me pikat etj.

“Gjëja më e rëndësishme është që gara kryesore të mbetet gara kryesore dhe që vlera e garës kryesore të mos ulet. Kjo është pika kryesore në anën time.

“Por mund të jetë interesante ta provojmë të paktën, të kemi gara më të shkurtra ku mund të sulmojmë më shumë. Unë do të jem të paktën i lumtur ta provoj.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu