Ferrari mendon se vetëm një situatë “e keqe” për ekipin vitin e ardhshëm do ta shtyjë atë të kompromentojë fokusin e saj agresiv në mundësitë e rregullave të reja të Formula 1 2022.

Edhe pse Ferrari po vjen nga prapa e një fushate zhgënjyese në 2020, është e hapur që nuk mund të presë që të kthehet në luftime në front vitin e ardhshëm.

Ajo ka vendosur një objektiv minimal për të përfunduar e treta në kampionatin e konstruktorëve, por e di që edhe kjo do të jetë një sfidë e vështirë bazuar në forcën e rivalëve të saj më të afërt.

Shefi i ekipit Mattia Binotto është i qartë, megjithatë, se ndërsa Ferrari nuk duhet të ketë një sezon tjetër të tmerrshëm vitin e ardhshëm, do të ishte gjithashtu e gabuar të përqendrohesh shumë në atë fushatë sepse çmimi për të mos qenë në formën kulmore në 2022 do të jetë shumë i madh.

PLUS: Majat dhe lumenjtë spektakolarë të historisë ciklike të Ferrarit

“Unë mendoj se 2022 do të jetë më i rëndësishëm se 2021,” shpjegoi ai. “Kjo sepse në 2022, ne po hapim një epokë të re teknike. Dhe nëse disi tashmë keni një boshllëk për t’u mbyllur deri në fillim të 2022, do të jetë më e vështirë në sezonin vijues.

“Kështu që sigurisht mendoj se 2022 do të jetë përparësia kryesore vitin e ardhshëm. [In terms of] zhvillimin e makinës, unë mendoj se përfundimisht nëse jemi duke bërë disa punë në 2021 [car], kjo është vetëm sepse përfundimisht situata është më e keqe sesa pritej, ose sepse kërkohen disa aktivitete në vitin 2021 për të mësuar në përpjekjen për të bërë diçka më të mirë për vitin 2022 “.

Me një motor krejt të ri në punë, plus një shtytje për të krijuar një makinë më pak tërheqëse, Ferrari ka disa shpresa që pavarësisht përqendrimit në 2022, ai ende mund të bëjë përparim vitin e ardhshëm.

“Unë mendoj se si Ferrari nuk mund të pranojmë një sezon të ngjashëm me 2020,” tha ai. “Pra, ne duhet të bëjmë diçka sigurisht më të mirë në krahasim me atë që po bënim.

“Unë mendoj se nëse shoh mënyrën se si po e zhvillojmë makinën, kam shpresë se sezoni mund të jetë më i mirë. Por kurrë nuk mund ta dini, deri në pikën që jeni në rrugën e duhur dhe në një farë mënyre po krahasoni veten të tjerëve.

“Unë mendoj se do të jetë e rëndësishme të mos kemi një sezon kaq të vështirë siç kemi pasur në vitin 2020. Kështu që minimumi do të ishte duke garuar për një pozicion më të mirë.”

Binotto gjithashtu nuk ka iluzione se vetëm puna e madhe do ta ndihmojë Ferrari të kthehet në lavditë e saj të kaluara, pasi nuk mund të mbështetet në historinë e saj për t’i kthyer gjërat.

“Ne së pari duhet të jemi të vetëdijshëm se ku jemi sot,” tha ai. “I gjashti [place in the] kampionatin e konstruktorëve, mendoj se duhet ta pranojmë me përulësi sepse nuk do të bëhemi thjesht më të mirë sepse jemi Ferrari.

“Ne do të bëhemi përfundimisht më të mirë sepse secili individ i vetëm do të bëjë një punë më të mirë në krahasim me atë që bëmë në të kaluarën. Dhe për ta bërë atë na duhet vendosmëri e plotë dhe ambicie të qarta, të cilat unë jam shumë i sigurt se ekipi ka sot”.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu