Kati i rrëmbyeshëm i Mercedes, së bashku me zgjidhjen e diferencës McLaren, i kanë dhënë vëmendje – por Ferrari gjithashtu ka prezantuar një rregullim unik për makinën e saj 2021.

Zgjidhja e paraqitur në SF21 gjatë gjithë provës luan përpjekjet e ekipit për të zbutur humbjet e detyruara nga ajo nga ndryshimet e rregullores 2021, të cilat rezultojnë në më shumë turbulenca nga goma e pasme që gjen rrugën e saj në dhe mbi shpërndarësin nëse nuk trajtohet në mënyrë adekuate.

Kjo është një çështje që është konsideruar në një mënyrë të ndryshme nga çdo ekip i vetëm, veçanërisht kur bëhet fjalë për pajisjet aerodinamike që vendosin buzën e jashtme të dyshemesë e cila është prerë në një kënd.

Ferrari ka një rregullim të ndërlikuar në buzë të dyshemesë vetë, por gjithashtu ka instaluar një zgjidhje që është krejtësisht më interesante në anën e shpërndarësit.

Siç mund të shihet në foton e mësipërme, këtu gjejmë një treshe pendësh që janë përfshirë direkt në zonën e difuzorit.

Këto padyshim që do të synojnë parandalimin e rrjedhës së trazuar të ajrit që shtyhet nga pjesa anësore e gomës së pasme të mos shkaktojë shqetësim në rrjedhën e ajrit që kalon mbi dysheme.

Ky është një detaj tepër i rëndësishëm kur marrim parasysh se rregulloret e reja të FIA-s kanë shkurtuar krahët e kanaleve të frenave, zakonisht të gjetura në gjysmën e poshtme të montimit, me 40 mm për 2021. Ishin këto që më parë luajtën një rol të ngjashëm në rregullimin e asaj rrjedhe. paqëndrueshmëria

Ferrari duke shtuar pendat në buzë të fryrjes së krijuar në dysheme për të lehtësuar ngritjen e difuzionit poshtë mund të shkojë edhe në një farë mënyre për të mbrojtur rrjedhën në rajonin e shisheve të koksit përtej.

Kjo strukturë e rrjedhës ka qenë gjithmonë e rëndësishme, por ka edhe më shumë rëndësi tani ekipet kanë humbur disa nga pjesët përpara saj.

Kjo është një nga arsyet që Ferrari ka shpenzuar dy argumentet e saj të zhvillimit në transportuesin e kutisë së shpejtësisë dhe ka bërë ndryshime për të rritur paraqitjen e saj të pezullimit, pasi pastron hapësirën mbi dysheme për të përmirësuar rrjedhën në pjesën e pasme të makinës.

Kjo është ndihmuar nga rishikimet e bëra në formën dhe thellësinë e kanalit të dyshemesë dhe duke ngritur sipër karrocerinë e daljes së ftohjes, të gjitha këto ndihmojnë në lehtësimin e tranzitit të rrjedhës në pjesën qendrore të makinës.

Ndryshime të tjera kryesore

Ishte pjesa e përparme e makinës që tërhoqi më shumë vëmendjen kur SF21 u zbulua nga Ferrari përpara testimit para-sezonal, me ekipin që bëri disa ndryshime thelbësore në hundë, edhe pse nuk kishte në dispozicion shenjat për të prezantuar një strukturë krejtësisht e re.

Liftimi i fytyrës përfshin një rregullim të shtyllës së krahut të përparmë më të ngushtë, i cili i lejon asaj të ketë pelerinën e montuar në mënyrë më klasike, që shohim diku tjetër në rrjetë.

Ajo ka instaluar gjithashtu një kuartet të finave të shasisë në të dy anët e daljes së kanalit ‘S’, pasi kishte preferuar më parë të mos kishte asnjë fare. Kanali ‘S’ i SF1000 i vitit 2020 ishte më frenues në këtë aspekt pasi kishte një kapuç, në vend që të hapte rrjedhën e ajrit drejtpërdrejt nga pykën e krijuar nga instalimi i hundës në shasi.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu