Një shkëmbim i përhershëm i datave ndërmjet garave të Australisë në Formula 1 dhe MotoGP është në tryezë për 2022 e më tej.

Të dy ngjarjet, të dyja të drejtuara nga Grand Prix Corporation Australiane, tradicionalisht ulen në skajet e kundërta të orareve të tyre përkatëse, me Albert Park që hap sezonin F1 në Mars dhe Phillip Island pret MotoGP në Tetor.

Sidoqoftë kufizimet e vazhdueshme të udhëtimit për shkak të pandemisë kanë detyruar shtyrjen e garës së këtij viti F1, e cila tani është planifikuar të zhvillohet në 21 nëntor, katër javë pas garës në MotoGP.

Sipas shefit të AGPC Andrew Westacott, kjo i ka hapur derën një rimendimi të madh për sa i përket kohës për të dy ngjarjet.

Ai thotë se tani ekzistojnë katër opsione kur bëhet fjalë për caktimin e planifikimeve për vitin 2022 dhe më tej, njëra prej të cilave është efektivisht një shkëmbim i drejtë midis ngjarjeve F1 dhe MotoGP.

Kjo do të ruante distancën midis të dyve, të rëndësishme për menaxhimin e ngjarjeve dhe shitjet e biletave, dhe adresimin e thirrjeve të rregullta nga kalorësit për të zhvendosur ishullin Phillip në një datë vjeshte në kërkim të motit më të mirë.

“Nuk mund të theksoj mjaftueshëm se nuk ka asgjë përfundimtare në lidhje me kalendarët në 2022,” i tha Westacott Autosport.

“Ne gjithmonë e shijojmë pozicionin e garës së parë me Formulën 1. Kjo na përshtatet dhe është një shtyllë kryesore e kalendarit të ngjarjeve kryesore të Melburnit.

“Ajo që kam thënë gjithashtu është se një ndryshim i natyrës që kemi tani, me një Nëntor [Formula 1] ngjarje, na jep mundësinë për të parë katër skenarë shumë të veçantë.

“Njëra është që të dyja ngjarjet janë në një vend të caktuar të sezonit të hershëm, shkurt ose mars. Një tjetër është që të dy garat të jenë në një vend të caktuar të sezonit të vonë, tetor ose nëntor. F1 tradicionale në fillim dhe MotoGP në fund. Ose, rrokullisja – MotoGP në fillim dhe F1 në fund.

“Unë kam një mendje shumë të hapur për të katër skenarët, dhe të mirat dhe të këqijat dhe mundësitë që ato paraqesin në këtë sport. Dhe vlerën që ato ngjarje japin për Melburnin.

“Të gjithë ata janë në tryezë dhe një kombinim do të vendoset kur kalendarët të finalizohen gjatë mesit të këtij viti.

“Duke marrë parasysh traditën dhe mundësitë e reja, unë jam me mendje të hapur. Nuk ka kategorikisht ende një vendim që është marrë akoma për të.”

Ende nuk ka garanci se asnjë prej ngjarjeve do të vazhdojë këtë vit, me kufijtë e Australisë të mbyllur për pjesën tjetër të botës.

Kushdo që hyn në vend i nënshtrohet ende 14 ditësh karantinë hoteliere, një praktikë që nuk ka gjasa të hiqet derisa vaksinat të jenë në një nivel të konsiderueshëm të qarkullimit në të gjithë botën.

Programi i vaksinave të Australisë filloi sot (e hënë) dhe pritet të përfundojë deri në tetor.

Melbourne arriti të organizonte ngjarjen e saj të parë ndërkombëtare që nga fillimi i pandemisë, turneun e tenisit Australian Open, këtë muaj, por konkurrentët së pari duhej t’i nënshtroheshin karantinës së plotë dy-javore.

Westacott thotë se mësimet nga tenisi, si dhe përparimi në frontin e vaksinave, e kanë lënë atë të sigurt që fusha e Formula 1 do të arrijë në Melburn në nëntor.

“Alwaysshtë gjithmonë komplekse, vetëm duhet të shikosh tenisin dhe mënyrën se si ata i janë afruar asaj,” shtoi ai.

“Por pikëpamja ime, dhe pikëpamja e qeverisë, është se ne kemi mundësinë për të zhvilluar vazhdimisht dhe për të përmirësuar vazhdimisht qasjen për organizimin e ngjarjeve.

“Ne kemi kohë tani për ta bërë këtë, bazuar në mësimet nga tenisi, nga shpërndarja e vaksinave, nga karantina e hotelit, nga të gjitha llojet e qasjeve të tjera të lidhura me shëndetin. Do të na qëndrojë në vend më të mirë për të organizuar ngjarjen në nëntor “

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu