Veshja amerikane kishte zbuluar përpara garës së parë që nuk do të zhvillonte makinën e saj VF-21 pas provës para-sezonale në Bahrein, duke përqendruar të gjitha burimet e saj në kundërshtarin e saj të vitit 2022.

Haas do të ketë disa azhurnime të vogla për garën e dytë të sezonit në Imola sepse ata nuk ishin gati me kohë për prova ose hapjen e sezonit, por nuk do të shtojnë ndonjë zhvillim të ri pas kësaj.

Ekipi ishte në fund të fletëve të kohës për pjesën më të madhe të GP të Bahreinit, shoferët e tij Mick Schumacher dhe Nikita Mazepin kualifikohen të fundit, gjysma e sekondës gjermane nga Williams më i afërt.

Në garë, Mazepin u përplas menjëherë në fillim, ndërsa Schumacher vazhdoi të përfundonte i fundit.

Steiner po qëndron realist në lidhje me perspektivat e Haas për sezonin e ardhshëm dhe njeh më së shumti që mund të bëjë është të ndihmojë drejtuesit e tij të marrin përvojë përpara asaj që ai shpreson të jetë një 2022 më e mirë.

“Unë do të thoja nëse mund ta çonim luftën te Williams, kjo është për këtë”, tha Steiner. “Ju e dini, dhe unë jam shumë realist për këtë. Dhe ne nuk po bëjmë ndonjë përpjekje për të bërë asgjë më shumë se kaq.

“Unë mendoj se shuma më e madhe që mund të zbresim nga makina [is] për të përgatitur shoferët tanë ose për t’i përgatitur ata më mirë, thjesht merrni ata përvojë dhe kjo është ajo që ne duam të bëjmë që ata të jenë të gatshëm kur të kemi një makinë më të mirë dhe kështu është plani ynë për këtë vit. “

Gunther Steiner, Drejtori i Ekipit, Haas F1

Gunther Steiner, Drejtori i Ekipit, Haas F1

Foto nga: Andy Hone / Imazhe Motorsport

Fundjava e Mazepin u prish nga disa rrotullime para daljes së tij të hershme nga gara, ndërsa Schumacher gjithashtu rrotulloi në rinisje por arriti të ribashkohej dhe të siguronte përfundimin e tij të parë të garës F1.

Steiner është optimist si shoferët e tij mësuan nga gabimet e tyre dhe nuk do t’i përsërisin ato.

“Unë mendoj se kur lufton ata kanë nevojë për të mësuar këtë luftë,” shtoi Steiner. “Unë mendoj se të dy ata vazhduan në mbytje shumë të ashpër, e dini, dhe ata pastaj vazhduan në bordurë ose diçka si kjo.

“Dhe është thjesht, ju e dini, këto vetura janë kaq të fuqishme, dhe kur çift rrotullimi fillon, ju merrni një goditje dhe nuk mund t’i rikuperoni ato më. Prandaj mendoj se kjo ka të bëjë me përvojën.

“Unë nuk mendoj se ata do ta bëjnë atë përsëri. Ata do të rrotullohen përsëri, por jo në mënyrën që bënë sot.

“Kjo ishte një përvojë e re, në një garë, ju e dini, duke u përpjekur të luftoni me makina të tjera, dhe nganjëherë të isha edhe pak optimist.”

Video e ngjashmeSource link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu