Mazepin u dënua me një dënim prej pesë sekondash për shkak të pengimit të udhëheqësit të garës Perez ndërsa ai erdhi për ta goditur atë, me çiftin gati që të përplaseshin në Kthesën 3.

Rusi sapo kishte dalë nga gropat përpara Perez dhe nuk e dalloi shoferin e Red Bull afër tij.

Perez u desh të ndërmarrë veprime evazive pasi Mazepin u kthye në të, dhe meksikani kishte frikë se ai në të vërtetë kishte goditur shoferin e Haas dhe kishte thyer krahun e tij të përparmë.

Pas garës, Mazepin shkoi për të parë Perez për të kërkuar falje për atë që ndodhi, por shefi i ekipit të Haas Gunther Steiner thotë se veshja e tij duhet të marrë disa përgjegjësi në situata të tilla.

“Unë mendoj se drita e tij e flamurit blu u ndez shumë vonë dhe ai tashmë e kishte kaluar Kthesën 2 kur drita u ndez”, tha Steiner.

“Pra, padyshim, ne duhet të përmirësojmë komunikimin kur të dilni nga gropat dhe dikush do të vijë.”

10 të parët: Gjërat që kemi mësuar nga GP Portugeze 2021

Steiner e kishte të qartë se Mazepin nuk ishte përpjekur qëllimisht ta bënte të vështirë jetën e Perezit dhe u lehtësua që dënimi prej pesë sekondash i dhënë për Rusin nuk kishte shumë rëndësi.

“Unë mendoj se gjëja nuk ishte e qëllimshme dhe asgjë e keqe nuk ndodhi në fund,” tha ai. “Ju e dini që kurrë nuk duket mirë, por pesë sekondat nuk mendoj se bënë një ndryshim të madh.

Nikita Mazepin, Haas VF-21

Nikita Mazepin, Haas VF-21

Foto nga: Steven Tee / Imazhe Motorsport

“Në fund, unë mendoj se Checo e pranoi atë, e dini. Ai [Nikita] i kërkoi falje. Ai tha: ‘Hej ishte vërtet një gabim, nuk kishte ndërmend për asgjë’. Kështu që këto gjëra ndodhin “.

Drejtori i garës në F1, Michael Masi, tha se dënimi i dhënë për Mazepin ishte vetëm për afërsisht shkaktimin e përplasjes me Perez, edhe pse atij vetëm sapo iu ishin treguar flamujt blu.

“Me penalltinë e Nikitës, nuk ishte aq shumë numri i flamujve blu që u injoruan, ishte më shumë incidenti i cili u tregua në transmetimin me Sergio në Kthesën 3, dhe përplasja gati që u shkaktua nën flamuj blu, “shpjegoi ai.

“Në të vërtetë nuk ishte për një numër panelesh, por ishte më shumë për të mos dalë në mënyrë efektive nga rruga në rastin më të shpejtë dhe gati duke shkaktuar një incident si rezultat.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu