Këtë vit, F1 do të mbajë përsëri një moment para garës që shoferët të shprehin pikëpamjet e tyre personale pas prezantimit të ceremonisë në vitin 2020 pas protestave të Black Lives Matter që pasuan vrasjen e George Floyd.

A ndryshimi është bërë përpara sezonit 2021, me momentin që nuk mbahej më në një banderolë ku shfaqeshin fjalët ‘Fund racizmit’ dhe në vend të kësaj ndodhej në njërën duke theksuar iniciativën e F1 ‘Ne Gara si Një’.

Kur u pyet rreth asaj që ai synon të bëjë këtë vit në lidhje me protestën kundër racizmit dhe vazhdimin e nxjerrjes në pah të nevojës për të përmirësuar diversitetin në sporte motorike, Hamilton tha: “Unë planifikoj të vazhdoj të marr gju.

“Sepse mendoj se ajo që është me të vërtetë e rëndësishme është kur fëmijët e vegjël po shikojnë se çfarë po bëjmë këtu në këtë sport.

“Dhe kur të na shohin duke gjunjëzuar, ata do të ulen dhe do të pyesin prindërit e tyre ose mësuesit e tyre: ‘Pse po e bëjnë këtë? Për çfarë po e marrin gjurin? ‘

“Kjo ndez një bisedë të pakëndshme. Kjo do të thotë që prindërit duhet të arsimojnë veten e tyre. Dhe fëmijët po arsimohen.

“Ashtë një luftë që nuk është fituar. Ashtë një luftë që do të vazhdojë për një kohë të gjatë, jam i sigurt. Por patjetër që mendoj se jemi në një kohë të mirë ku biseda është e shëndetshme. ”

ANALIZA: A do të vazhdojnë shoferët e F1 të marrin gju në 2021?

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG F1 dhe drejtuesit e tjerë qëndrojnë në rrjet përpara fillimit

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG F1 dhe drejtuesit e tjerë qëndrojnë në rrjet para fillimit

Foto nga: Andy Hone / Imazhe Motorsport

Hamilton, i cili ishte duke folur në konferencën për shtyp para garës për hapjen e sezonit të kësaj fundjave në Grand Bahrain, shpjegoi se si veprimet e tij në vitin 2020 “patjetër që u ndien fuqizuese për të mos heshtur, siç mund të duan disa të jesh”.

“Padyshim që ndjeva që në njërën anë, duke marrë gjunjë në një nivel personal, për të bërë të ditur komunitetin zezak që ju dëgjoj, ju shoh dhe qëndroj me ju – kjo ishte e rëndësishme për mua,” vazhdoi ai.

“Por gjatë rrugës, ka kaq shumë gjëra që duhet të adresojmë në të gjithë botën. Dhe natyrshëm, nuk mund të rregulloj gjithçka. Por unë natyrshëm dua të ndihmoj.

“Mendoj se kemi, siç e përmenda vitin e kaluar, një platformë të mahnitshme këtu.

“Unë mendoj se është shumë mirë të shohësh hapat që po ndërmerr Formula 1, hapat që merren Mercedes për ta bërë këtë sport më të larmishëm.”

Hamilton gjithashtu deklaroi se si ai “nuk mund ta injorojë faktin” që puna e tij për të promovuar kauzat për të cilat kujdeset “me rëndoi rëndë” në vitin 2020.

Ai shtoi: “Ndërsa plakem, po kuptoj më shumë. Mendoj se të gjithëve na pëlqen të mendojmë se kemi kaluar një fazë arsimore vitin e kaluar. Të gjithë jemi duke mësuar më shumë, ka pasur shumë më shumë diskutime.

“Po shikoja më shumë dokumentarë, po lexoja një sasi të madhe më shumë – duke u përpjekur të edukoja veten mbi gjërat që po ndodhin në të gjithë botën. Dhe kjo nuk ka ndaluar gjatë dimrit gjithashtu. ”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu