Drejtori i ekipit të Red Bull Christian Horner dhe shefi i Mercedes Toto Wolff do të mbështesnin të dy vonesat e përdorimit të shtuar të Formula 1 të biokarburanteve të planifikuara për 2022.

F1 aktualisht po bën presion për të rritur qëndrueshmërinë e karburanteve të saj, me nivelin ekzistues të përbërësve të biokarburanteve që kërkohet të përdoren nga ekipet që qëndrojnë në 5.75%.

Nën rregulloret e vitit 2022 që ishin planifikuar fillimisht për vitin 2021, kjo shifër do të rritet në 10%, por tashmë ka plane që F1 të përdorë 100% lëndë djegëse të qëndrueshme me prezantimin e gjeneratës së ardhshme të njësive të energjisë.

PLUS: Si F1 do të miratojë lëndë djegëse alternative

Diskutimi rreth përdorimit të karburantit E10 vjen në mes të shqyrtimi i ngrirjes së mundshme të motorit për sezonin 2022, i cili po ndiqet nga Red Bull në mënyrë që të mund të vazhdojë të përdorë njësitë e energjisë së Honda në daljen e saj F1.

Mercedes ka deklaroi mbështetjen e tij për një ngrirje të zhvillimit të motorit për 2022, me kusht që të mos zbatohet asnjë mekanizëm konvergjence për performancën e njësisë së energjisë, pavarësisht dëshirave nga Ferrari dhe Red Bull.

Wolff tha se si pjesë e bisedimeve, Mercedes ishte “në të vërtetë mjaft neutral qoftë nëse bëjmë E10 apo nëse nuk e bëjmë”, duke besuar se ishte “vetëm një hap i vogël”.

Shefi i ekipit të Red Bull, Horner, ndjeu që shtimi i një faktori tjetër zhvillimi do të komplikonte vetëm ngrirjen e propozuar të motorit për 2022, duke mposhtur objektin e ndalimit të zhvillimit.

“Preferenca ime do të ishte mbase të mos bëja karburantin E10,” tha Horner kur u pyet nga Autosport në lidhje me pozicionin e tij për prezantimin e tij.

“Ashtë një kërkesë e drejtpërdrejtë e zhvillimit për 2022, dhe [we’d prefer to] thjesht sillni një karburant bërthamë plotësisht të qëndrueshëm me një motor të ri [instead of] duke shkuar edhe 5% në E10 për karburantin aktual.

“Unë nuk jam i sigurt se është një mesazh i madh, ndërsa 2026 – i cili mund të bëhet 2025 – është nëse është një karburant plotësisht i qëndrueshëm.

“Do të ketë pasoja në futjen e këtij karburanti dhe kjo pasojë padyshim që është e kushtueshme”.

FIA dorëzoi fuçitë e para të karburantit plotësisht të qëndrueshëm te prodhuesit e motorëve të F1 në fillim të këtij muaji, duke dhënë një mostër me të cilën do të kryejmë kërkime të mëtejshme.

Një marrëveshje për të sjellë përpara njësitë e reja të planifikuara të energjisë – të cilat duhet të projektohen për të punuar me karburantin 100% të qëndrueshëm – në 2025 lidhet me bisedimet e ngrirjes së motorit, por ende përballet me kundërshtimin e Renault.

Drejtori teknik i FIA-s Gilles Simon tha në numrin më të fundit të revistës së trupit qeverisës, AUTO, se qëllimi është që karburantet plotësisht të qëndrueshëm të jenë gati për t’u përdorur deri në 2023.

“Ne ende nuk kemi përfunduar një plan të plotë, por ajo që mund të them është se synimi ynë ne po punojmë drejt [is] 100% lëndë djegëse të qëndrueshme, në ’23 “, tha Simon.

“Ne jemi duke përparuar, por nuk mund të them sot do të jetë atëherë. Ashtë shumë shpejt për të thënë se do të përdorim 100% karburant të qëndrueshëm në ’23. Por kjo është ajo që ne do të përpiqemi dhe do të arrijmë.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu