Kompania e kimikateve INEOS është bërë një aksioner i një të tretës në skuadrën e Formula 1 të Mercedes si pjesë e një marrëveshjeje të re që angazhon Toto Wolff të mbetet si drejtori i ekipit.

Siç është raportuar përsëri në shtator, INEOS kishte qenë në diskutime me prodhuesin gjerman të makinave në lidhje me një blerje të mundshme.

Të Premten u konfirmua që pronësia e ekipit tani do të ndahet në tre mënyra, me pjesë të barabarta të marra nga Mercedes, INEOS dhe Wolff.

Marrëveshja do të thotë që Mercedes ka dobësuar pronësinë e saj të mëparshme 60% të ekipit, ndërsa Wolff ka rritur pjesën e tij nga 30%.

Si pjesë e aranzhimeve, shefi i Mercedes Wolff është zotuar të qëndrojë si drejtor i ekipit dhe CEO për tre vitet e ardhshme, me potencialin për të kaluar në një rol tjetër ekzekutiv pas kësaj.

Wolff tha: “Jam i kënaqur që filloj këtë kapitull të ri për ekipin Mercedes-AMG Petronas F1. Kjo skuadër është si një familje për mua.

“Ne kemi kaluar kaq shumë ngritje dhe ulje së bashku saqë nuk mund ta imagjinoj të punoj me një grup më të mirë njerëzish në këtë sport – dhe jam shumë i lumtur që vazhdojmë së bashku në këtë epokë të re.

“Ky investim i ri nga INEOS konfirmon se çështja e biznesit për ekipet e Formula 1 është e fortë dhe dërgon një sinjal të rëndësishëm të besimit në këtë sport pas një viti sfidues.”

INEOS u lidh për herë të parë me Mercedes në fillim të këtij viti si një sponsor partner dhe aksionet e saj të veshjes vijnë si një zgjatje e asaj marrëveshje.

Sir Jim Ratcliffe, i cili është kryetari i INEOS, tha: “Kur hymë në Formula 1 në fillim të këtij viti, ne zgjodhëm ta bënim këtë me një ekip të Mercedes që kishte vendosur standarde të reja dhe që atëherë kemi qenë në diskutime se si mund të rrisim përfshirja.

“Kjo është një mundësi unike për të bërë një investim financiar në një ekip në krye të lojës së tij, por që ende ka potencial të pasur për t’u rritur në të ardhmen.”

Marrëveshja INEOS gjithashtu riafirmon më tej angazhimin e Mercedes për F1, me kompaninë të qartë se ekipi do të vazhdojë garën nën markën e prodhuesit gjerman.

Ola Kallenius, kryetari i Mercedes, tha: “Ne mbetemi të vendosur në Formula 1, dhe kufiri i ardhshëm i kostos së bashku me strukturën e re të aksioneve na vendosën në një pozitë edhe më të fortë për sukses të vazhdueshëm.

“Me një përafrim edhe më të afërt me divizionin tonë të performancës Mercedes-AMG që fillon në 2021, dhe udhëheqja e vazhdueshme e Toto në vitet e ardhshme, e ardhmja është e ndritshme për Mercedes-Benz në Formulën 1.”

Speciale Autosport 70, duke festuar më të mirën e motorsportit, nuk është më në dispozicion për të blerë në internet, por është në dispozicion për pajtimtarët e revistave të reja. Për t’u pajtuar, ju lutemi shkoni te: autosportmedia.com

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu