AlphaTauri beson se kalimi në tunelin 60% të Formulës 1 të Red Bull për këtë vit do të ofrojë një “avantazh të madh” në dizajnimin e makinës së tij 2022.

Pas ribrandimit të Toro Rosso si AlphaTauri për vitin 2020, Red Bull ka identifikuar skuadrën me bazë në Faenza si më shumë një ekip motër sesa si një ekip B siç kishte qenë më parë.

Si pjesë e një sinergjie në rritje midis dy ekipeve në pronësi të Red Bull, AlphaTauri nuk do të përdorë tunelin e vet nga ky vit, duke kaluar në objektin e Red Bull në Bedford për të përfunduar të gjithë punën e zhvillimit në makinën e tij 2022.

Kjo është siguruar nga sistemi i ri i handikapit në kohën e tunelit të erës, i prezantuar në F1 këtë vit, që do të thotë që të dy ekipet mund të përdorin të njëjtën tunel.

AlphaTauri ishte më parë ekipi i fundit në rrjetin F1 që operonte me një model 50% në tunelin e tij, i cili ishte i vendosur në Bicester.

Drejtori i ekipit Franz Tost ishte i bindur se ndërrimi do të vepronte si një nxitje e mëtejshme për fatet e AlphaTauri duke ecur përpara, së bashku me kufirin e ri të kostos dhe ndryshimin e rregullores për 2022.

“Ashtë një avantazh i madh të ndryshosh në tunelin e erës 60%, sepse deri më tani gjithmonë na është dashur të punojmë me 50%,” tha Tost për Autosport.

“60% është natyrisht më e saktë dhe na ofron të dhëna me shpresë më të vlefshme.

“Atëherë ne kemi vitin e dytë të kufirit të kostos, që do të thotë se skuadrat kryesore nuk duhet të jenë në gjendje të investojnë shumë më shumë para sesa ne.

“Unë jam duke pritur përpara për këtë rregullore të re, makinat e ’22. Ku jemi atëherë nga ana e performancës, nuk e di akoma sepse ka shumë, shumë pjesë të ndryshme të cilat duhet të bashkohen në mënyrën më të mirë të mundshme .

“Shpresoj që ekipi ynë inxhinierik do të jetë në gjendje ta bëjë këtë dhe ne do të garojmë me sukses në 2022.”

Drejtori teknik i AlphaTauri, Jody Egginton, tha se aq sa ekipi ishte i sigurt në gjetjet e tij me tunelin 50%, saktësia dhe barazia më e madhe e ofruar nga modeli 60% do të hiqnin çdo dyshim të vazhdueshëm.

“Tuneli ynë është mjaft i mirë, dhe ne e kuptojmë atë mjaft mirë. Nuk është diçka ku mund të themi se kjo na ka mbajtur mbrapa,” i tha Egginton Autosport.

“Unë doja të shkoja në 60%, dhe kjo ishte zgjedhja e dukshme, kështu që kjo është arsyeja pse ne e kemi bërë atë me të vërtetë.

“Isshtë një sfidë. Unë mendoj se çdo lëvizje e tunelit me erë nuk është pa rrezik, por afatmesme është gjëja që duhet bërë me të vërtetë.

“Ne jemi i vetmi me 50% dhe ishte një pikëpyetje në rritje në mendjen time, kështu që duke pasur mundësinë për të pasur një tunel 60% ne e morëm atë.

“Kur je personi i fundit, i fundit nga çdokush që bën diçka, dhe të gjithë kanë shkuar në një mënyrë tjetër, ti mendon,” ka diçka në këtë! “.

“Qëllimet tona janë të jemi më konkurrues. Kjo hoqi një pikëpyetje, kështu që ne e kemi bërë atë.

“Koha do ta tregojë. Ashtë një rast që të heqim kokën. Ne duhet ta marrim shpejt atë dhe të kuptojmë tunelin e erës.

“Njerëzit janë kritikë në këtë për të siguruar se si të përdorin tunelin e erës dhe të përfitojnë nga ajo që kemi.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu