Bottas u përplas me shoferin e Williams Russell ndërsa luftonte për vendin e nëntë në Grand Prix Emilia Romagna të Dielën, duke rezultuar në një përplasje të madhe që bëri që gara të shënohej me të kuqe.

Bottas dhe Russell ishin të shpejtë për të fajësuar njëri-tjetrin për shkaktimin e përplasjes në afrimin e Kthesës 2, por administratorët e konsideruan atë si një incident garash.

Shefi i ekipit të Mercedes Wolff u la për të menaxhuar një përplasje midis Bottas dhe të riut Russell të lidhur me Mercedes, duke ndjerë se ky i fundit kishte “shumë për të mësuar”.

Por një çështje më e menjëhershme për Mercedes është ndikimi që dëmi i përplasjes do të ketë në planin e tij të zhvillimit për 2021 dhe kalimin në 2022, duke pasur parasysh shpenzimet e bëra nga përplasja në vitin e parë të kufirit të ri të kostos së F1.

I pyetur nga Autosport se si do ta menaxhonte situatën, Wolff tha se nuk ishte “absolutisht argëtuese” për Mercedes, duke besuar se kjo mund t’i kushtonte skuadrës përmirësimet e planifikuara në mes të betejës së saj me Red Bull.

“Quiteshtë një ndërhyrje mjaft e madhe,” tha Wolff. “Makina jonë është pothuajse një fshirje dhe në një ambient me kosto që sigurisht nuk është ajo që na duhej, dhe ndoshta do të kufizojë azhurnimet që ne jemi në gjendje të bëjmë.

“Dhe thjesht fakti që ne përfunduam atje duke e humbur atë në lagështirë, sepse nuk kishte asnjë kontakt, duke e humbur atë në lagështirë dhe duke bërë që të dy makinat të përplaseshin nuk është ajo që unë pres të shoh.

“Ne jemi shumë të shtrënguar në kufirin e kostos, dhe ajo që kemi frikë gjithmonë është një fshirje totale e një makine. Ky nuk do të jetë një fshirje totale, por pothuajse, dhe kjo nuk është diçka që ne vërtet e dëshironim. ”

Marshallët pastrojnë makinën e dëmtuar të Valtteri Bottas, Mercedes W12, nga kurthi i zhavorrit

Marshallët pastrojnë makinën e dëmtuar të Valtteri Bottas, Mercedes W12, nga kurthi i zhavorrit

Foto nga: Charles Coates / Imazhe Motorsport

Ekipet janë të kufizuara të shpenzojnë 145 milion dollarë gjatë sezonit 2021 nën kufirin e kostos, që do të thotë që çdo kosto e papritur ose e paplanifikuar e dëmtimit të aksidentit kafshon më shumë se në vitet e mëparshme.

Lexoni gjithashtu:

Drejtori i inxhinierisë së bregdetit Mercedes Andrew Shovlin tha se ekipit i duhej ende të kryente një analizë të plotë të dëmtimit të përplasjes dhe asaj që mund të shpëtohej nga makina e Bottas.

“Isshtë e gjerë, dhe nëse ka apo jo ndonjë dëm në anën e njësisë së energjisë është një nga gjërat që ne duhet të kontrollojmë me kujdes,” tha Shovlin.

“Për shkak se ai nuk e përfundoi garën, kutia e shpejtësisë nuk është shqetësuese. Por faktori i ri për ne këtë vit është që ne të gjithë jemi të mbuluar me kosto. Ky lloj dëmi nuk është në të vërtetë në plan.

“Shoferët tanë kanë qenë jashtëzakonisht të mirë në kalimin e sezoneve pa prishur shumë në vitet e fundit, dhe sigurisht për sa i përket faturës për sa i përket punës së karbonit dhe punës së metaleve do të jetë shumë e gjerë nga ajo.

“Kështu që ne do të kalojmë nëpër dhe do të shikojmë se çfarë mund të shpëtojmë në të vërtetë, dhe t’i mbledhim makinat së bashku për Portimao. Por është mjaft shqetësuese kur ke këto lloj incidentesh. ”

Shovlin shpjegoi se si ekipet po punonin mbi bazën që pjesët do të përfundonin ciklin e tyre të parashikuar të jetës para se të prisheshin.

“Nëse keni një seri të këtyre lloj aksidentesh të mëdha që po bëjnë dëme të mëdha – dhe kjo ka qenë e keqe për ne, sepse kemi pasur një krah të përparmë me Lewis [Hamilton] gjithashtu – atëherë kjo patjetër do të tejkalojë alokimin tonë për atë që kemi në dispozicion për të shpenzuar në pjesë, “tha Shovlin.

“Në një botë ideale, ti i drejton për në jetë, nuk i thyen, asgjë që bën, prisni që të jetë fundi i jetës ose diçka që do të vjetrohet.

“Por kjo nuk është përfundimisht këtu. Pra, është me të vërtetë një faktor i kufirit të kostos, dhe paratë duhet të vijnë nga diku.

“Në fund të fundit nëse bëhet një problem i madh, mund të fillojë të godasë buxhetin tuaj të zhvillimit. Pra, duhet të kemi kujdes për atë që shkon përpara. “Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu