Shefi teknik i Renault Pat Fry thotë se ekipet e Formula 1 nuk do të përmbahen në bërjen e një ndryshimi sa më të madh në makinat 2021 pavarësisht nga kufizimet e ngrirjes së shasisë.

Në përgjigje të implikimeve financiare të pandemisë së koronavirusit, F1 dhe FIA ​​ranë dakord për një transportim efektiv të makinave nga viti 2020.

Kjo do të thotë që komponentët kryesorë të sfiduesit të secilit ekip nga viti i kaluar duhet të jenë të ngrira, me ndryshimet e vitit 2021 e kufizuar në pjesët aero dhe zonat e mbuluara nga një sistem i shenjave.

PLUS: Çfarë na tregon vështrimi i parë në rregullat aero F1 të vitit 2021

Ndërsa kjo duket se kufizon hapësirën për modifikime, Fry është i qartë se mbeten shumë fusha që mund të shfrytëzohen të cilat ekipi i tij do të shikojë në përmirësimin.

“Megjithëse copa të ndryshme të makinës janë të homologuara, kështu që nuk mund t’i ndryshoni ato, ka akoma mjaft gjëra të hapura dhe të kapshme”, tha Fry, drejtori teknik i shasisë së Renault.

“Ju nuk mund të bëni një makinë krejt të re, por patjetër që mund të bëni gjysmën e një. Ne jemi duke punuar në rrugën tonë përmes asaj që mendojmë se është e arsyeshme atje dhe po përpiqemi të bëjmë sa më shumë që të mundemi.”

Fry tha se me Renault që kishte bërë fitime të mira aeroide këtë vit, ishte e rëndësishme që ekipi të ndërtonte mbi të gjatë vitit 2021.

I pyetur se ku do të ishte fokusi për sfiduesin e ri të ekipit, ai tha: “Përveç hundës, shasisë, motorit dhe kutisë së shpejtësisë, ne po shikojmë të rishikojmë pjesën më të madhe të saj. Unë mendoj se do të jetë e njëjtë për të gjithë.

“Unë mendoj se drejtimi i zhvillimit aero që kemi pasur, përsa i përket filozofisë së asaj që duam prej tij, ka qenë i shëndoshë dhe duhet të vazhdojmë në atë rrugë. Kati ndryshon, ndryshon strukturat e rrjedhës në mënyrë mjaft dramatike, por përsëri është e njëjta gjë për të gjithë.

“Ne thjesht duhet të bëjmë më të mirën që mundemi, duke u marrë me të. Por në thelb, ne jemi ende duke u përpjekur të ndërtojmë mbi filozofinë që kemi pasur. Ka ende mjaft hapësirë ​​për atë që mund të bëni brenda rregullave “

Fry beson se ekipet do të përfundojnë punën e tyre duke arritur në krye të ndryshimeve të rregullores 2021 që janë futur në përpjekje për të ulur forcën.

Më e madhja nga këto ndryshime është dimensioni i ri i dyshemesë, me një sipërfaqe kryesore përpara gomës së pasme që është prerë plotësisht.

Rregullat e reja kanë për qëllim uljen e forcës së dobët me rreth 10%, dhe testet e hershme të modelit të ri të dyshemesë kanë treguar që rregullimet të kenë një ndikim të madh.

“Ndryshimi i dyshemesë, megjithëse duket një ndryshim mjaft i vogël dhe i parëndësishëm, mënyra se si ndryshon në të vërtetë aerodinamikën në pjesën e pasme të makinës është vërtet dramatike,” tha Fry.

“Do të varet nga fakti se kush në të vërtetë arrin ta përballojë atë më së miri, për të parë se si prish rregullisht rendin.

“Unë mendoj se McLaren mund të ndryshojë më shumë se shumica, sepse, padyshim me një ndryshim të njësisë së energjisë, kjo ju lejon të ndryshoni një ngarkesë të pjesëve të tjera të makinës jashtë anës normale të homologimit të gjërave.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu