Menjëherë pasi u shpall si shofer i Haas Formula 1 për sezonin 2021, një video u ngarkua në llogarinë e Mazepin në Instagram në të cilën ai u shfaq duke grumbulluar gjoksin e një gruaje në pjesën e pasme të një makine.

Haas e quajti incidentin “të neveritshëm” dhe Mazepin kërkoi falje para se ekipi të merrej me çështjen brenda, duke mbajtur detajet e veprimit të tij privat.

Duke folur në një thirrje të hapur për media për herë të parë që nga incidenti, Mazepin tha se ai nuk ishte “krenar” për atë që ndodhi dhe se ai mori përgjegjësinë e plotë për veprimet e tij.

“Se si reflektoj mbi veprimet e mia është shumë e qartë, nuk jam krenar për këtë,” tha Mazepin.

“Unë nuk u solla siç duhej të sillem, duke qenë në Formula 1 dhe faza e tranzicionit për të kuptuar atë që kam arritur ka qenë shumë e shkurtër, dhe nuk u përshtata me të siç duhej të isha.

“Unë kam marrë përgjegjësinë për të dhe jam gati të vazhdoj ta bëj këtë.”

Mazepin ka qenë subjekt i një reagimi të përhapur të mediave sociale që nga incidenti, me hashtag ‘#NeSayNoToMazepin’ rregullisht duke u prirur në përgjigje të çdo postimi nga ai vetë ose ekipi i Haas.

Mazepin tha në lidhje me imazhin e tij se ai “nuk do të ishte në gjendje të vinte fjalë në gojën e njerëzve”, por donte të bënte bisedat e tij në rrugë të duhur.

“Unë jam shumë i sigurt se do të jem duke ofruar në rrugë të mbarë,” tha Mazepin.

“Unë jam i sigurt me përpjekjen që po bëj dhe drejtimin që po marr, rezultatet do të jenë atje, dhe unë do të përpiqem të bëj garat të flasin”

Mazepin vlerësoi ekipin e Haas për ndihmën në edukimin e tij pas incidentit, duke thënë se kishte qenë “shumë e dobishme”.

“Ata kanë qenë vërtet mbështetës për të më ndihmuar të mësoj nga kjo incident,” tha Mazepin.

“Ata kanë qenë shumë të duruar në marrjen e kohës dhe në ndihmën time për të mësuar nga kjo çështje më tej, dhe unë mendoj se në fazën time të edukimit mbi të gjithë sjelljen, unë jam shumë më larg sesa kam qenë ndonjëherë, kështu që është shumë e dobishme “

Kur u pyet se çfarë kishte mësuar në veçanti nga incidenti, në lidhje me trajtimin e grave dhe sjelljen e tij me gratë, Mazepin u përgjigj: “Të diplomohesh në Formula 1 dhe të jesh drejtues i Formula 1 do të thotë që papritmas, bëhesh një shembull për shumë fëmijë të rinj që synojnë të futen në të njëjtin kampionat.

“Me këtë, ju duhet të sillni një mënyrë të caktuar të sjelljes ndaj vetes. Nuk e kam bërë menjëherë.

“Dhe në lidhje me atë që kam mësuar, është mjaft e qartë, para së gjithash, me sjelljen që keni për qëllim të sillni me veten tuaj, dhe së dyti sesi duhet të veproni në mediat sociale dhe jashtë mediave sociale.”

Mazepin nuk do të komentonte nëse ai i kishte kërkuar falje gruas në video, duke thënë se ishte një “çështje private”.

I pyetur nëse ai e kuptonte sjelljen ishte e papranueshme jo vetëm si një shofer F1 por si një qenie njerëzore, Mazepin tha: “Po, e kuptoj. Unë kam marrë përgjegjësinë për të, siç thashë më parë.

“Si brenda dhe jashtë qarkut, ne si qenie njerëzore duhet të tregojmë një sjellje të caktuar ndaj njëri-tjetrit për të jetuar në një botë të qetë dhe humane”.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu