McLaren ka shkarkuar MCL35M të ri me motor Mercedes për herë të parë përpara sezonit të Formula 1 2021.

Veshja me bazë në Woking ka pasur një dimër të zënë duke bërë gati makinën e saj të re për fushatën, pasi ka kaluar nga fuqia e Renault.

Ndryshimet në makinë për të akomoduar njësinë e energjisë Mercedes kanë qenë të gjëra dhe kërkuan një mori ndryshimesh në shasinë e vitit të kaluar.

Ekipit i është dashur të përdorë të dy shenjat e saj të zhvillimit, të cilat lejohen të përdorin të gjitha veshjet për të bërë ndryshime nga sfiduesit e tyre të vitit 2020, në një përpjekje për të bërë punën e kërkuar të bërë.

PLUS: Çfarë duhet të dini rreth F1 2021

Duke folur në fillim të kësaj jave, drejtori i prodhimit të McLaren, Piers Thynne tha se ndërsa shumica e ekipeve mbanin shasinë e tyre nga viti i kaluar, ekipit të tij në thelb iu desh të ndërtonte një makinë të re.

“Ndërsa çdo ekip tjetër do të marrë pjesën më të madhe të makinës së tij nga viti i kaluar në këtë vit, kalimi ynë në njësinë e energjisë Mercedes do të thotë se nuk është kështu për ne,” tha ai.

“Ka nxitur një sasi të madhe ndryshimesh dhe, në thelb, ne kemi qenë duke ndërtuar një makinë të re. Numri i pjesëve të reja në MCL35M është afërsisht i njëjtë me atë kur ndërtuam MCL35.

“Pjesa e pasme e shasisë dhe këmbanës së këmbanës së kutisë së shpejtësisë rreth motorit kanë ndryshuar ndjeshëm për t’iu përshtatur njësisë së re të energjisë.

“Njësia e energjisë që ndryshon në masë të madhe ndryshon arkitekturën e makinës dhe mënyrën e paketimit të gjithçkaje, kështu që i gjithë plani i ftohjes dhe i gjithë tubacioni, qoftë ai për lëngun ose ajrin, ka ndryshuar, së bashku me të gjitha kutitë e përdorimit dhe kontrollit elektrik”

Zjarri i McLaren në fabrikën e saj Woking u mbikëqyr nga drejtori i ekipit Andreas Seidl dhe CEO Zak Brown.

Imazhet që McLaren lëshoi ​​nga zjarri nuk zbuluan ndonjë detaj të dizajnit të MCL35M të ri përtej skemës tradicionale të ngjyrave me ngjyrë portokalli papaja dhe faktit që ekipi po mban një numër të sponsorëve të saj aktualë.

McLaren do të garojë me një formacion të ri të shoferëve për këtë sezon pas largimit të Carlos Sainz Jr në Ferrari.

Lando Norris po qëndron në bord për fushatën e tij të tretë me McLaren, ndërsa Daniel Ricciardo po bashkohet me skuadrën nga Renault.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu