MCL35M i ri i McLaren ka arritur ende të përfshijë disa “ide të freskëta” pavarësisht nga kufijtë e homologimit të rregullave të Formula 1 2021, sipas drejtorit teknik James Key.

Ekipi me bazë në Woking zbuloi sfiduesin e tij të ri me motor Mercedes me një lëshim dixhital në fabrikën e tij të hënën në mbrëmje.

Ndërsa makina përmban disa aspekte të bartësit të kundërshtarit të vitit të kaluar, ajo ka pësuar disa rishikime të gjera si për të akomoduar motorin e saj të ri Mercedes – që ka përdorur njësitë e energjisë Renault për tre vitet e fundit – dhe gjithashtu për të qenë në përputhje me rregullat e reja aero.

Megjithëse fokusi kryesor për ekipin gjatë dimrit ishte në instalimin e motorit, Key tha se ekipi i tij i dizajnit ka punuar shumë për të përmirësuar edhe aerodinamikën e makinës pasi bën përpjekje për të shfrytëzuar konceptin e hundës që prezantoi gjatë gjysmës së dytë të vitit të kaluar.

“Ka pasur një shtytje aero”, tha Key.

“Çdo grup i ri regs natyrisht hap mundësi të reja në zona të tjera gjithsesi, kështu që makina duket pak më ndryshe.

“Do të ketë disa ide të freskëta atje. Pjesa e përparme e makinës nga pikëpamja e rregullimit nuk ka ndryshuar aspak, por ka zhvillime që ne ende po shikojmë në ato zona gjithashtu. Dhe kjo do të vazhdojë më tej në sezon.

PLUS: Ndikimet e Mercedes në sfiduesin e McLaren 2021

“Do të ishte naive të mendosh se thjesht mund të përshtatesh pak me ndryshimet e rregullit dhe të vazhdosh përpara. Të gjithë do të bëjnë presion me siguri, kështu që ne donim të siguroheshim se po bënim të njëjtën gjë.”

Key tha se puna që McLaren duhej të bënte për t’iu përshtatur motorit Mercedes ishte e gjerë, veçanërisht pasi paraqitja e turbinës dhe kompresorit të ndarjes së energjisë është e ndryshme nga mënyra se si Renault vendosi përbërësit e saj.

“Çdo instalim i motorit është me të vërtetë mjaft i ndryshëm,” tha ai.

“Nuk ka një zgjidhje se si vendosen këto njësi të energjisë, ose madhësia e përbërësve të ndryshëm kryesorë ose që ndikojnë në arkitekturën e makinës.

“Pra, ajo që ne duhej të provonim dhe të bënim është të respektojmë procesin e homologimit duke mos ndryshuar gjëra që nuk kishin nevojë të ndryshonin në të vërtetë në përputhje me instalimin e motorit.

“Por, qartë, duke bërë ndryshimet që duhet të bënim në pjesët e homologuara, që na lejuan të ndryshojmë shasinë, e cila natyrisht duhet të ndryshojë me një motor të ri dhe aspektet e ruajtjes së energjisë së kutisë së shpejtësisë për qëllime paketimi.

PLUS: Pse McLaren mund të jetë përsëri një forcë e vërtetë në F1

“Shtoi një dimension shtesë, i cili ndoshta çoi në një qasje pak më të ultë krahasuar me atë që do të bënit nëse jeni plotësisht të lirë. Por nuk mendoj se ishte kaq shumë një kompromis.”

Pavarësisht shkallës së punës, sidoqoftë, Key shtoi se ai ishte i impresionuar nga sa i menduar mirë është paraqitja e Mercedes.

“Unë mendoj se instalimi i Mercedes është sigurisht jashtëzakonisht i rregullt, ju mund të shihni se sa vëmendje ka hyrë në detaje,” tha ai.

“Pra, është shumë e thjeshtë të paketosh në këtë drejtim. Dhe kjo na ka dhënë disa lloj pikësh plus.

“Po kështu ka kërkesë të mëtejshme në fusha të tjera të cilave na është dashur të përshtatemi në mënyrën tjetër.”

Pavarësisht nga ndryshimi në furnizuesin e motorit, marka Mercedes mungon në makinën e McLaren F1, kominoshet e shoferit dhe uniformat e ekipit këtë vit.

Ndërsa duket pak e pazakontë për ekipet që të mos përdorin logon e furnizuesit të tyre të motorit, McLaren ka shpjeguar se mungesa ka të bëjë me veshjen që ka një marrëdhënie të pastër me klientin me Mercedes – kjo nuk zgjatet deri në një marrëveshje marketingu.

Isshtë një politikë e ngjashme në Racing Point, e cila nuk ka paraqitur markë të distinktivit Mercedes pavarësisht se është një nga klientët e saj.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu