McLaren thotë se nuk ka hasur ndonjë problem me motorin e ri Mercedes Formula 1, pavarësisht shqetësimeve që prodhuesi gjerman ka në lidhje me përgatitjet e tij për sezonin e ardhshëm.

Javën e kaluar, Mercedes shkaktoi disa intriga kur shefi i saj i ri i motorit Hywel Thomas zbuloi se po luftonte me disa probleme përpara testimit para-sezonal.

“Ne kemi disa çështje me njësitë e energjisë,” tha ai në një video të lëshuar nga Mercedes.

“Ne e dimë që kemi çështje, por kemi mjaft plane për të rregulluar të gjitha ato çështje.

“Jam i sigurt se e gjitha do të jetë gati për garën e parë.”

Komentet ishin një kopje e karbonit të asaj që ish-shefi i motorit Andy Cowell tha para programit të tij të trazuar të testimit 2020, ku Mercedes u ndal disa herë nga problemet e besueshmërisë.

Fillimi i vonuar i sezonit zyrtar, i cili nuk vazhdoi deri në korrik, provoi të ishte një nxitje e mirëpritur pasi i dha Mercedes disa hapësirë ​​për të marrë frymë për të kaluar mbi problemet e saj.

PLUS: Si COVID-19 luajti një rol në dominimin e Mercedes

Por, megjithëse kujdesi aktual i Mercedesit ka ngritur vetullat, McLaren thotë se analiza e saj e hershme e njësive të energjisë ka qenë pa asnjë pengesë.

I pyetur nëse McLaren ka ndonjë shqetësim në lidhje me motorët Mercedes, drejtori teknik James Key tha: “Unë dua të them që padyshim që një pyetje për Mercedes është me të vërtetë. Ne nuk mund t’i përgjigjeshim kësaj.

“Deri më sot, ne kemi bërë një provë në shkallë të plotë në një dyno dhe kjo ka qenë plotësisht pa probleme.

“Por unë do të thosha që Mercedes janë padyshim më të mirët për t’iu përgjigjur kësaj, të them të drejtën.”

Ndërsa McLaren dëshiron të presë për provat para-sezonale në Bahrein për të marrë një vlerësim më të mirë të çdo hapi të performancës që mund të ketë bërë si rezultat i ndërprerësit të tij Mercedes, ekipi tashmë është i impresionuar me paketimin e njësisë së energjisë.

Key tha se ai faktor kishte qenë një ndihmë e madhe në lejimin e McLaren për të futur motorin të pajisur me MCL35M mes skuadrave të kufizimeve të homologimit me të cilat përballen.

PLUS: Ndikimet e Mercedes në sfiduesin e McLaren 2021

“Unë mendoj se instalimi i Mercedesit është sigurisht jashtëzakonisht i rregullt,” shpjegoi ai. “Ju mund të shihni se sa vëmendje ka hyrë në detaje në të.

“Veryshtë shumë e thjeshtë të paketosh në atë drejtim – dhe kjo na ka dhënë disa pikë plus.

“Ajo që është bërë e qartë gjatë muajve të fundit është se instalimi i Mercedes është shumë i mirë për tu punuar.

“Ne duhej të instalonim motorin në këtë ambient të homologuar, dhe unë mendoj se duke punuar me kolegët e Mercedes, dhe me njësinë e energjisë që ata po na furnizojnë, kjo e ka bërë të lehtë të provojmë dhe ta këpucëzojmë këtë motor në një makinë ndryshe të homologuar me instalimin që kemi pasur “.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu