McLaren po synon performancën e përmirësuar me shpejtësi të ulët dhe një makinë më pak të ndjeshme ndaj kushteve të nxehta me sfiduesin e saj të Formula 1 2021.

Veshja me bazë në Woking bëri fitime të mira vitin e kaluar me MCL35 të saj dhe shpreson shumë që një kalim në fuqinë e Mercedesit për këtë sezon do të sjellë një hap përpara me ritëm.

Por përtej ndryshimit të njësisë së energjisë, McLaren thotë se një fokus thelbësor i përpjekjeve të saj është të përmirësojë makinën e saj në dy fusha kryesore.

Drejtori teknik James Key tha se makina e ekipit 2020 ishte në të mirën e saj në kthesat me shpejtësi të lartë dhe kur kushtet e motit nuk ishin shumë të ndryshueshme.

“Unë mendoj se pikat tona të forta kanë qenë tipikisht kthesat me shpejtësi të lartë,” shpjegoi ai, duke folur për ato dobësi që po adresoheshin për këtë vit.

“Sigurisht që nga fillimi i sezonit, ne ishim shumë konkurrues në kënde me shpejtësi të mesme dhe më të lartë.

“Frenimi në vijë të drejtë ka qenë një tjetër forcë e jona gjithashtu, e cila na ka përfituar në disa shina – si Austria për shembull.

“Unë mendoj se për sa i përket dobësive, ne ende duhet të përmirësojmë veten pak me shpejtësi të ulët. Nuk është aq e dobët sa ishte [in 2019], dhe kjo ishte një nga shtytjet e mëdha për të provuar dhe përmirësuar atë shpejtësi të ulët, ekuilibër dhe qëndrueshmëri që kishim në lloje të caktuara të këndeve me shpejtësi të ulët.

“Pastaj, në disa kushte, makina nuk funksionon aq mirë sa do të dëshironim – dhe kjo është në disa kushte të motit ose në disa kushte të kapjes, të cilat ne mund t’i shohim në të dhëna.

“Ne duhet ta kuptojmë atë në të vërtetë, por nuk është një nga ato rregullime brenda natës. Pra, kjo është ajo që ne synojmë me të vërtetë. Unë mendoj se nëse mund të hekurosim disa nga ato, ne do të kemi një makinë më të qëndrueshme nga një garë në tjetër “.

Carlos Sainz Jr dhe Lando Norris vuajtën herë pas here në kushte të errëta, pasi MCL35 ishte e ndjeshme ndaj ndryshimeve të menjëhershme të ekuilibrit kur era ndryshoi drejtim.

Ndërsa arritja në fund të problemit nuk është e lehtë për tu zgjidhur përmes simulimit, Key thotë se McLaren ka një farë kuptimi se në çfarë duhet të përqendrohet për të arritur në krye të karakteristikës me 2021 MCL35M të saj.

“Ka qenë pak çështje për ne,” shpjegoi ai. “Ne mendojmë se e kemi mbështetur në një gjë, e cila është vetëm një karakteristikë e makinës që duhet të hekurosim.

“Por me të gjitha këto gjëra, nuk ka asnjë plumb argjendi – ju thjesht duhet të punoni në të. Por ka një element që ndoshta është pak më i prekur nga ai sesa të tjerët, pozitivisht si dhe negativisht, në varësi të drejtimit të erës .

“Çdo makinë, natyrisht, vuan nga kjo. Shoferët tanë kanë thënë se kanë parë makina përpara që mbyllen dhe kanë probleme gjithashtu [when it is windy], kështu që mendoj se prek të gjithë.

“Por ndoshta me raste, kur ka qenë në drejtim të gabuar ose ka prekur një cep të caktuar në një mënyrë të caktuar, ai ka pasur një efekt më të keq tek ne.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu