Mercedes ka rrëfyer se ka fshehur modelin e dyshemesë së makinës së saj të re W12 Formula 1 pasi nuk dëshiron t’u japë rivalëve fillimin e kopjimit të ideve të saj.

Prodhuesi gjerman i makinave zbuloi sfiduesin e saj 2021 F1 të martën në mëngjes, por ishte e dukshme që nuk ishte e pajisur me një dysheme që dukej e optimizuar për rregullat e reja – kështu që nuk ishte qartë versioni i tij i ri.

F1 ka prezantuar rregullore të reja aero për këtë vit që kërkojnë një zonë përpara gomës së pasme, si dhe kufizimin e përdorimit të vrimave, në një përpjekje për të ndaluar skuadrat që shfrytëzojnë këtë zonë për të ndihmuar në rritjen e performancës.

Mënyra se si skuadrat rikuperojnë forcën e humbur ka të ngjarë të jetë vendimtare në betejën e titullit F1, prandaj skuadrat kanë mbajtur sekrete zhvillimet në këtë zonë deri më tani.

Drejtori teknik i Mercedes, James Allison tha se edhe veshja e tij po luante atë lojë – kjo është arsyeja pse imazhet e tij të lëshimit W12 nuk paraqesin idenë e saj të re për dysheme.

“Pak që nuk po ju tregojmë është poshtë buzës së dyshemesë”, shpjegoi ai.

“Kjo zonë është zona që u prek më shumë nga rregulloret e reja, ku ata u përpoqën të tërhiqnin performancën nga makina duke ndryshuar rregullimet e dyshemesë.

“Atje poshtë, ka një bandë detajesh aerodinamike që ne nuk jemi mjaft të gatshëm t’i lëshojmë në botë.

“Jo sepse nuk është atje, por sepse ne nuk duam që konkurrentët tanë ta shohin atë. Ne nuk duam që ata të fillojnë të provojnë dhe të vendosin gjëra të ngjashme në tunelet e tyre të erës. Thjesht na blen edhe disa javë shtesë.

“Unë mendoj se të gjithë e shohim shumë nga afër atë që bëjnë konkurrentët tanë, kështu që ne e dimë që konkurrentët tanë do të shikojnë. Dhe ne nuk duhet ta tregojmë akoma, kështu që nuk jemi më.”

Allison tha se ndryshimet e tjera të bëra në W12 ishin më të dukshme – duke përfshirë një ‘fryrje seksi’ në mbulesën e motorit që fsheh zhvillimet që janë bërë në njësinë e energjisë.

“Nuk duhet shumë më shumë se një shikim, për të parë që është një mik i vjetër në shumë mënyra,” tha ai për ndryshimet midis W11 dhe W12. “Theshtë i njëjti monokok si viti i kaluar, i njëjti kutia e shpejtësisë si vitin e kaluar, dhe shumë e së njëjtës strukturë nën vitin e kaluar.

“Por shikoni pak më afër dhe do të shihni gjithashtu se ka disa ndryshime mjaft të rëndësishme.

“Vetëm një vështrim në skajin anësor atje, dhe do të shihni një fryrje mjaft seksi në mbulesën e motorit, e cila po fsheh disa nga punët që miqtë tanë në HEC kanë bërë për të shtyrë më shumë kuaj në atë njësi energjie për ne viti

“Dhe në të gjithë makinën. Ajo në fakt është e veshur me rroba të reja, veshje të reja aerodinamike, që ne shpresojmë që do ta bëjnë atë një makinë të suksesshme.”

Ndërsa Allison tha se ishte i ngazëllyer për potencialin e W12 ndërsa Mercedes synon dyfishin e tij të tetë radhazi të titullit F1, ai ishte njësoj i vetëdijshëm se rivalët kishin potencial për t’u mbyllur në ekip.

“Ne jemi plotësisht të ngazëllyer për gjithçka që kemi përpara, por po aq të shqetësuar,” shpjegoi ai. “Shumë gjëra kanë ndryshuar në këto rregullore në një nivel të detajuar, por vërtet ndëshkojnë makinën nga pikëpamja e performancës.

“A kemi bërë sa duhet për ta rikuperuar atë performancë më mirë sesa konkurrentët tanë? Askush prej nesh nuk e di, dhe megjithatë e dimë që me të vërtetë kujdesemi për të. Dhe kështu ankthi është mjaft i lartë këtë kohë të vitit.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu