McLaren beson se modeli i tij i mëparshëm i biznesit “i brishtë” rrezikoi të dëmtonte përparimin e ekipit të tij të Formula 1 nëse nuk do të kishte gjetur investime të reja.

Operacioni i bazuar në Woking njoftoi fundjavën e kaluar një marrëveshje 185 milion £ për një konsorcium amerikan për të blerë në veshjen e tij F1.

Grupi i investitorëve, i udhëhequr nga MSP Sports Capital, ka marrë një pjesë të 15% të ekipit McLaren F1 dhe pritet të rrisë pronësinë e tij në një maksimum prej 33% deri në 2022.

Rritja e parave do të lejojë që McLaren të kthejë punën për projekte të mëdha si tuneli i ri i ajrit dhe imituesi i tij, por gjithashtu do të ndihmojë në lehtësimin e çdo shqetësimi parash që Grupi i gjerë McLaren kishte në drejtim të financimit të operacionit F1.

Kryetari ekzekutiv Paul Walsh thotë se modeli i mëparshëm i biznesit të McLaren për të mbështetur krahun e saj të automobilave dhe krahun e saj garues nuk ishin ideale, e cila është arsyeja pse të kesh pronësi të veçantë të ekipit të saj F1 është mënyra më e mirë përpara.

“Unë mendoj se McLaren kishte një model të brishtë biznesi, sepse në thelb rrjedha e parave nga automobilat u vendos më pas në garë,” shpjegoi ai në lidhje me arsyet që kërkonin investitorë të rinj.

“Dhe në mënyrë të barabartë, objektivat e kthimit dhe kriteret e suksesit janë të ndryshme.

“Ndarja e automobilave kërkon fitime të fluksit të parave për aksion, etj, dhe unë mendoj se një ekip garues është shumë më tepër rreth vlerësimit të kapitalit. Prandaj, ju keni dy drejtues thelbësisht të ndryshëm.

“Unë mendoj se ne do ta kishim bërë këtë në çdo rast. Por nuk ka dyshim që si shumë kompani të tjera, pandemia mori ndonjë dobësi dhe e zmadhoi atë. Prandaj kemi një shkallë të lartë urgjence për ta bërë këtë të kryer”.

Walsh mendon se, ndërsa e ardhmja e McLaren në F1 nuk do të kishte qenë në dyshim nëse nuk do të gjendej investimi, ai mendon se një rezultat mund të ketë qenë shkurtimi i buxhetit të ekipit, i cili do të kishte mbajtur të gjitha shpresat për të shkuar në skuadër.

“Nëse i rikthehemi ndikimit të pandemisë, ne ndaluam prodhimin e makinave sepse fabrika jonë ishte e mbyllur,” tha ai.

“Nëse nuk bëni makina, nuk i shisni ato. Nëse nuk i shisni, nuk merrni fluksin e parave.

“Megjithatë, në mënyrë të barabartë, ne kemi ekipin tonë garues i cili po vazhdonte të shpenzonte para, siç duhej. Ky tension i bëri të gjithë të vetëdijshëm se modeli themelor kishte nevojë për rregullime.

“Ne mund të kishim shkurtuar velat tona. Dhe mund të kishim thirrur Zak [Brown, CEO] përsëri në paratë që ai mund të shpenzojë.

“Por atëherë do të duhet të ishim të vërtetë ndaj vetvetes se do të kishim thirrur përsëri ambiciet tona. Dhe nuk na pëlqente kjo.

“Pra, në thelb ajo që u përpoqëm të vendosnim këtu është se si mund të kemi një model të përshtatshëm fiskal për grupin, por gjithashtu të pajisim Zak, dhe ekipi për të shkuar shpejt? Kjo është ajo që unë mendoj se kemi arritur.”

Speciale Autosport 70, duke festuar më të mirën e motorsportit, nuk është më në dispozicion për të blerë në internet, por është në dispozicion për pajtimtarët e revistave të reja. Për t’u pajtuar, ju lutemi shkoni te: autosportmedia.com

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu