Lando Norris beson që paketa e energjisë Mercedes Formula 1 do të jetë “shumë më e mirë” për McLaren në 2021 pas largimit të saj nga Renault.

McLaren njoftoi në shtator 2019 se do të kalonte në njësitë e energjisë Mercedes, duke rindezur partneritetin e tyre të famshëm që dha tre tituj botërorë midis 1995 dhe 2014.

McLaren kaloi tre sezone duke përdorur njësitë e energjisë Renault pasi i dha fund një periudhe të ashpër me Honda në fund të vitit 2017. Marrëveshja me Mercedes do të zgjasë të paktën deri në sezonin 2024.

Megjithëse McLaren është detyruar të heqë dorë nga dy argumentet e saj të zhvillimit për makinën e azhurnuar MCL35 në 2021, Norris tha se ai nuk mendonte se njësia e re e energjisë do të “komplikonte gjërat” dhe në vend të kësaj të ofronte një hap në performancë.

“Unë mendoj se gjatë gjithë kohës, është një paketë më e mirë,” i tha Norris Autosport.

“Moreshtë më shumë fuqi. Prekni dru, është më shumë besueshmëri. It’sshtë një paketë pak më e përshtatshme, kështu që si një e tërë, ka shumë pozitive në lidhje me të.

“Unë nuk jam në gjithçka, kështu që jam i sigurt që ka ndoshta disa negative atje, dhe ne kemi një marrëdhënie të mirë me Renault, kështu që gjërat janë shumë të qarta tani dhe ne i njohim ato, dhe do të ketë shumë gjëra të reja .

“Unë jam i sigurt që do të ketë disa gjëra që ne duhet të kuptojmë dhe ne nuk do të jemi aq të natyrshëm vetëm me mekanikët dhe inxhinierët dhe se si ata kuptojnë gjithçka.

“Sigurisht që ata do të bëjnë një punë të shkëlqyeshme në atë tranzicion duke u përpjekur ta kuptojnë atë.

“Do të ketë disa gjëra që janë pak më të komplikuara, por si një paketë, duhet të jetë shumë më mirë dhe kjo na jep besim të mirë se do të na çojë pak më tej drejt majës.”

McLaren do të bëhet skuadra e katërt në rrjetin F1 që mundësohet nga Mercedes, duke iu bashkuar Aston Martin dhe Williams si klientë krahas skuadrës së punimeve.

Ndërrimi vjen pas sezonit më të fortë të McLaren në tetë vjet pasi përfundoi i treti në kampionatin e konstruktorëve.

Skuadra shënoi dy podiume vitin e kaluar, dhe forma e saj në fund të sezonit madje bëri që kampioni botëror Lewis Hamilton të flasë për shanset e saj për t’u bashkuar me luftën për fitore në të ardhmen.

Norris më parë foli për vështirësinë që kishte ndonjëherë në të kuptuarit e makinës MCL35, shumica e së cilës do të bartet në 2021 si MCL35M.

Ai shtoi se bartja e shasisë me shumicë do të lejojë që McLaren të vazhdojë të mësojë në lidhje me makinën, duke e lejuar atë të zhbllokojë më shumë performancë.

“Me makinën e ndërlikuar që kemi pasur dhe përpjekjet dhe pozitiven dhe negative, ka akoma shumë gjëra për të cilat duhet të punojmë [2021], “Tha Norris.

“Unë mendoj se gjëja e mirë me të pasurit gjëra të këqija me makinë ose negativët është se ju mund të provoni t’i punoni ato dhe t’i provoni t’i ktheni ato në pozitive, dhe kjo do ta bëjë makinën më të shpejtë. Kjo është një gjë e mirë.

“Nuk është sikur kemi një makinë të mahnitshme e cila është e ngadaltë dhe nuk dimë si të punojmë në të. Mendoj se e dimë drejtimin në të cilin duhet të punojmë. Justshtë thjesht shumë e vështirë ta zhbllokosh dhe t’i gjesh ato gjëra.

“Kjo është ndoshta arsyeja pse e shihni në dy ose tre vitet e fundit, ekipet kanë qenë shumë të ngjashme – me mend përveç Ferrarit.

“Megjithëse jeni duke shpenzuar sidoqoftë shumë para, thjesht nuk është e lehtë për inxhinierët të kuptojnë këto gjëra të sakta të cilat mund të jenë milimetra diferencë me të gjitha këto pjesë të ndryshme.

“Ne jemi duke punuar shumë ngushtë me fabrikën dhe departamentin aero dhe gjëra të tilla, dhe të gjithë në fabrikë të vazhdojnë të punojnë shumë dhe zhvillimin e makinës në vitin e ardhshëm.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu