Esteban Ocon mendon se ai dhe Renault ishin “duke prekur diçka” të veçantë deri në fund të vitit të kaluar, ndërsa ai bëri përparim në kthimin e tij në Formula 1.

Francezit iu desh pak kohë për t’u shpejtuar plotësisht përsëri pas një viti larg garës dhe nevojës për t’u përshtatur me karakteristikat e makinerisë F1 të Renault.

Pasi mbylli me sukses boshllëkun për shokun e ekipit Daniel Ricciardo, Ocon përfundoi podiumin e tij të vajzës me vendin e dytë në Grand Prix të Sakhir.

Ocon thotë se forma e tij e përmirësuar në fund të fushatës erdhi si rezultat i një besimi në rritje në makinë, gjë që e lejoi atë të eksperimentonte më shumë me vendosjen dhe të provonte gjëra që dhanë fitime në rrugën e duhur.

“Ne po eksperimentonim gjithnjë e më shumë në anën time sesa ishim në fillim të vitit,” shpjegoi ai.

“Në fillim, unë po përpiqesha të zgjidhja makinën time jashtë, dhe të zgjidhja gjithçka që po bëja në rrugën e duhur.

“Dhe për fat të keq në Formula 1, ju fitoni më shumë kohë duke punuar më afër me inxhinierët tuaj dhe duke punuar më shumë në veturë sepse, në fund të fundit, kjo do t’ju japë besim. Drejtimi i makinës do të vijë me të.

“Në fund, unë mendoj se e bëmë atë shumë më mirë gjatë vitit, dhe unë isha më i lumtur me makinën. Unë isha më i lumtur me makinën në Bahrain 1 sesa isha gjithë sezoni.

“Kjo është ajo ku makina ndihej shumë e fortë. Unë mendoj se po prekim me gisht në diçka, dhe padyshim që ishte mënyra e duhur dhe përparimi i duhur”.

Ocon thotë se vetëm kur ai filloi të konkurrojë për Renault e kuptoi sfidën që do të ishte të mësonte një makinë të re, pasi kishte aspekte të kohës së tij të mëparshme me Force India dhe Mercedes me të cilët duhej të fillonte përsëri nga e para.

“Në përgjithësi makina nuk funksionon njësoj si Mercedes, si unë vozita në provë, ose Force India”, shtoi ai.

“Ata nuk janë të njëjtë dhe nuk kanë të njëjtat karakteristika.

“Ju nuk e merrni këndin në të njëjtën mënyrë, është pak më ndryshe. Mënyra e afrimit dhe mënyra e akordimit të makinës, nuk është e njëjta.

“Kështu që më është dashur të mësoj gjëra që mendoja se ishin tashmë atje.

“Mendova se do të kthehesha dhe do të bëja të njëjtën mënyrë siç bëra në Force India dhe, e dini, merrni makinën të renditur për mua. Por nuk është kështu.

“Të gjitha makinat janë të ndryshme. Dhe, po, kjo është diçka që unë kam mësuar: që ju duhet të gjeni mënyrën më të mirë dhe mënyrën më të mirë për ta vendosur atë që të shkojë më shpejt në prehër.

“Dhe qartë, kjo është diçka që ne e kuptonim gjithnjë e më shumë gjatë vitit.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu