Drejtori i ekipit të McLaren Formula 1 Andreas Seidl beson se vendimi i ekipit për të ndjekur shpejt azhurnimet aerodinamike në sezonin 2020 ka qenë thelbësor në sigurimin e tretë në kampionatin botëror.

McLaren gëzoi një fushatë të fortë në vitin 2020 në të cilën të dy Carlos Sainz dhe Lando Norris morën një podium dhe ishin një faktor i rregullt në betejën e mesfushës së sipërme.

Çifti dha një pikë të qëndrueshme për të mbajtur makinat thelbësisht më të shpejta Racing Point në luftën për të tretin.

Shefi i ekipit Seidl beson se një faktor kryesor i përparimit të McLaren në vitin 2020 është fakti që ekipit të tij teknik, të udhëhequr nga drejtori teknik James Key, i është dashur të sjellë përpara disa zhvillime të makinës.

Në vitin 2021, McLaren do të kalojë nga motorët Renault në motorët Mercedes, që do të thotë se skuadra do të duhet të shpenzojë të dy shenjat e saj të zhvillimit në mënyrë që t’i përshtatet njësisë së re të energjisë në shasinë e saj aktuale.

PLUS: 10 drejtuesit kryesorë të F1 të vitit 2020

Për shkak se ky ndryshim la pak hapësirë ​​për zhvillim gjatë jashtë sezonit – përveç aerodinamikës – disa nga azhurnimet e planifikuara të vitit 2021 ishin sjellë si pjesë e një programi ambicioz zhvillimi brenda sezonit.

“Me kufizimet që kemi gjatë dimrit, duke mos pasur ndonjë shenjë për shkak të motorit, padyshim që na duhej të shtyheshim [forward] azhurnime që ndoshta do të kishim bërë gjatë dimrit, “shpjegoi Seidl.

“Kjo krijoi një presion të fortë mbi djemtë e zhvillimit dhe ekipin e prodhimit në shtëpi.

“Unë jam shumë i kënaqur me hapin që mund ta bëjmë makinën gjatë dimrit tashmë dhe pastaj hapin e përgjithshëm që mund të bëjmë me performancën gjatë gjithë sezonit.

“Kjo tregon që procesi ynë i zhvillimit nën udhëheqjen e James po funksionon mirë, me një korrelacion të mirë midis asaj që shohim në shtëpi në CFD dhe tunelit të erës dhe pistës.

“Për sa i përket zhvillimeve, nuk do të thosha se ishte gjithnjë azhurnim i vogël. Nëse shikoni ndryshimin që bëmë në kutinë e hundës, ky ishte një ndryshim i madh në konceptin aerodinamik të makinës.”

Seidl gjithashtu vlerësoi ekzekutimin e garës së ekipit të tij dhe rekordin e shkëlqyeshëm të besueshmërisë së makinës 2020, i cili lejoi Sainz dhe Norris të rregullisht të blinin pikë me MCL35.

“Unë mendoj se kemi pasur një veturë konkurruese gjatë gjithë sezonit, paksa e gjithanshme gjithashtu.

“Ne ishim gjithmonë disi në një pozicion, në të shumtën e kohës hyrja në Q3, dhe gjithmonë fillonim garat në pozicione ku ishim në gjendje të luftonim për pikë të mira.

“Atëherë padyshim që kishim një ekip të shkëlqyeshëm këtu edhe në pistë, i cili ishte thjesht shumë i mirë për sa i përket ekzekutimit të garave, seancave kualifikuese, strategjisë.

“Besueshmëria ishte e jashtëzakonshme në anën e makinës, ne nuk kishim një DNF të vetëm këtë vit, i cili është një hap i madh përpara krahasuar me vitin e kaluar. Dhe pastaj gjithashtu ekipi i strategjisë bëri një punë të shkëlqyeshme të dielën në garë.

“Dhe e fundit, por jo më pak e rëndësishmja, dy shoferët tanë padyshim që bënë një punë të bujshme përsëri të ngjashme me vitin e kaluar. Ata na bënë të shënojmë të gjitha këto pikë të shkëlqyera.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu