Marrëveshja e fundit e prodhuesit italian mbuloi katër sezonet nga 2020 në 2023, dhe vetëm e para ishte që të ishte me goma tradicionale 13 inç para kalimit të planifikuar fillimisht në 18 inç në 2021.

Sidoqoftë, ndërsa goditja pandemike e COVID-19 vitin e kaluar, rregulloret e reja F1 u shtynë për në vitin 2022, që do të thoshte që Pirelli do të ishte garantuar vetëm dy vjet me gomën 18 inç në 2022 dhe 2023 para se të humbte potencialisht në procesin e ardhshëm të tenderit. .

Duke pranuar që situata ishte e padrejtë për Pirelli duke pasur parasysh investimin e kërkuar, FIA dhe F1 propozuan një zgjatje të cilën Pirelli ishte e lumtur ta pranonte.

Kompania e gomave ka kontrata me të dy organizatat në lidhje me marrëveshjen e furnizimit, me F1 që mbulon marrëveshjet tregtare.

“Unë dua të falënderoj F1 dhe Pirelli për bashkëpunimin, fleksibilitetin dhe përkushtimin e tyre në sportin tonë gjatë kësaj periudhe më të vështirë,” tha presidenti i FIA Jean Todt.

“COVID-19 na ka paraqitur me sfida të rëndësishme në të gjitha aspektet e biznesit tonë, por duke punuar së bashku në një mënyrë të arsyeshme, pragmatike, ne kemi qenë në gjendje të sigurojmë që qëndrueshmëria dhe forca afatgjatë e F1 të mbetet e padëmtuar.

“Kalimi në rrota dhe goma 18 inç sigurisht që do të sigurojë një imazh më emocionues për makinat F1, por gjithashtu ka paraqitur një sfidë të rëndësishme teknike që kërkon shumë investime dhe zhvillime në emër të Pirelli pasi ato vazhdojnë të dorëzojnë goma që do të performojnë në nivelin më të lartë.

“Në dritën e kësaj dhe shtyrjes së nevojshme të rregulloreve të reja si rezultat i pandemisë, është logjike të zgjatet furnizimi i gomave në përputhje me rrethanat”.

Sergey Sirotkin, Ekipi Renault F1 me goma 18 inç

Sergey Sirotkin, Ekipi Renault F1 me goma 18 inç

Foto nga: Pirelli

CEO i F1 Stefano Domenicali pranoi që një zgjatje ishte zgjidhja e duhur.

“Pandemia shkaktoi përçarje në të gjithë botën dhe F1 nuk ishte imune nga kjo,” tha italiani.

“Prandaj, ne morëm masat e nevojshme vitin e kaluar për t’i shtyrë rregulloret për një vit në 2022. Ne jemi shumë krenarë për partneritetin tonë me Pirelli dhe jemi mirënjohës ndaj tyre për qasjen e tyre konstruktive ndaj këtij ndryshimi të kohës.

“Pirelli është shumë i vetëdijshëm për rolin strategjik që gomat kanë në F1 dhe ne e dimë që ata po punojnë shumë për të siguruar që produktet e tyre do të përfaqësojnë ekuilibrin më të mirë midis performancës dhe qëndrueshmërisë në kontekstin e ri teknik.”

CEO i Pirelli, Marco Tronchetti Provera tha: “Ne padyshim që jemi të kënaqur që kemi arritur këtë marrëveshje që do të zgjasë praninë tonë në majën e motorit botëror deri në 2024.

“Motorsport është pjesë e ADN-së tonë dhe F1 përfaqëson një laborator të hapur që na lejon të aplikojmë njohuritë e marra në rrugën e duhur në gomat e makinave tona rrugore.”Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu