Planet për të ndërtuar një qark Formula 1 në një pyll në periferi të Rio janë braktisur zyrtarisht, ka konfirmuar një zyrtar lokal i qeverisë Brazilian.

Ish CEO i F1 Chase Carey ishte i etur të largonte çmimin e madh të Brazilit nga Interlagos dhe një marrëveshje për të drejtuar garën në Rio u ra dakord zyrtarisht shtatorin e kaluar.

Sidoqoftë, planet e zhvillimit përballen me pengesa, dhe në dhjetor F1 njoftoi një kontratë e re për të mbajtur garën në Brazil – që do të njihet tani e tutje si Sao Paulo GP – në shtëpinë e saj tradicionale.

Vendi i ri i propozuar ishte në Deodoro, një ish-bazë ushtarake që u përdor për disa ngjarje në Lojërat Olimpike Rio 2016, duke përfshirë hokej, shtatë rugby, qitje, BMX, biçikletë malore, kërcim shfaqjesh dhe pentathlon modern.

Ndërtimi i pistës do të kishte pasur një ndikim të madh në zonën pyjore Camboata, dhe përkundër premtimeve për të trajtuar çështjen mjedisore me mbjelljen e pemëve të reja, planet u përball me një kundërshtim të konsiderueshëm.

Ato duhej të miratoheshin së pari nga Instituti Shtetëror i Mjedisit [INEA], dhe më pas Komisioni Shtetëror i Kontrollit të Mjedisit [CECA].

Në një letër për guvernatorin e përkohshëm të Rio të datës 14 shtator dhe të bërë publik muajin tjetër Carey tha: “Unë po ju shkruaj për t’ju informuar se ne tani kemi përfunduar marrëveshjet e garës me Rio Motorsports LLC për të organizuar, organizuar dhe promovuar ngjarjet e Formula 1 në Rio de Janeiro

“Këto marrëveshje janë gati për ekzekutim dhe njoftim nga Formula 1 posa të jenë lëshuar të gjitha licencat e nevojshme nga autoritetet përkatëse, INEA / CECA, në Brazil / Rio de Janeiro.”

Kur mori ato licenca u tregua e vështirë, Carey ktheu vëmendjen e tij në Interlagos dhe ai shpejt përfundoi një marrëveshje me një kompani të re promovuese që mbështetet nga qeveria e Abu Dhabi.

Të hënën sekretari i mjedisit i Rio, Eduardo Cavaliere konfirmoi se planet për pistën Deodoro nuk do të ecin përpara dhe se me kërkesë të kryetarit të bashkisë ai i kishte shkruar INEA duke konfirmuar zyrtarisht se procesi i licencimit për ndërtimin e qarkut po “arkivohet”.

Në një Tweet që ai ia dërgoi kampionit të botës Lewis Hamilton ai shkroi: “Rio po garon për një të ardhme të qëndrueshme: Camboata Forest NUK do të zëvendësohet nga pista ndërkombëtare e garës në Rio.

“Nën udhëheqjen e Kryetarit të Bashkisë Eduardo Paes ne kemi ZHVILLUAR ZYRTARISHT procesin e licencimit të ndërtimit.”

Humbja e Rio përfaqëson dështimin e tretë të profilit të lartë të F1 për të marrë në veprim një ngjarje të re që kur Liberty Media mori kontrollin, me Vietnamin që duket se nuk ka gjasa të vazhdojë ndonjëherë pas një skandali korrupsioni dhe Miami në pritje gjatë pandemisë përballë një opozite të fortë lokale .

Sidoqoftë, marrëveshja e F1 me promovuesin e Rio nuk është e lidhur me vendin e Deodoro, dhe në teori gara mund të ringjallet diku tjetër në qytet.

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu