Prodhuesit e njësive të energjisë të Formula 1 kanë rënë dakord të adresojnë boshllëqet e mëdha në performancën e motorit nga 2022 pavarësisht ngrirjes së zhvillimit, sipas Christian Horner.

Komisioni F1 njoftoi javën e kaluar se ekipet kishin mbështetur unanimisht një ngrirje në zhvillimin e njësive të energjisë nga 2022, që zgjati deri në prezantimin e njësive të reja të energjisë në 2025.

Marrëveshja hapi rrugën që Red Bull të marrë njësitë e furnizuesit Honda të energjisë nga viti i ardhshëm, duke njoftuar formimin e Red Bull Powertrains të hënën.

Të dy Red Bull dhe Ferrari kishin hyrë në bisedime të etur për të zbatuar një lloj sistemi korrigjimi të performancës, duke siguruar që çdo njësi e energjisë që ishte dukshëm prapa rivalëve të saj do të kishte mundësinë për të arritur.

Doli pas takimit se kjo nuk është shkruar në rregulloret që lidhin ngrirjen e motorit, duke bërë që të duket se performanca e njësive të energjisë që nga fillimi i vitit 2022 do të vendoset në gur për tre sezonet e ardhshme.

Por shefi i Red Bull F1 Horner ka zbuluar se ndërsa nuk ishte shkruar në rregullore, ishte arritur një marrëveshje midis prodhuesve për të adresuar ndonjë boshllëk të madh në performancë.

“Përderisa nuk ka asgjë brenda rregullave, ekziston një marrëveshje midis prodhuesve që secili ka mbështetur në FIA për ta adresuar atë, në rast se një prodhues është jashtë vrasjes,” tha Horner në një tryezë të rrumbullakët të mediave duke përfshirë Autosport .

“Pra, në mënyrë efektive ekziston një ndërmarrje nga secili prej prodhuesve për të adresuar atë nëse paraqitet, ndërsa nuk është brenda rregulloreve.”

Megjithëse Horner pranoi që marrëveshja nuk ishte “aq ideale sa një rregullore”, ai shprehu besimin se FIA ​​mund të punojë me prodhuesit për të korrigjuar çdo boshllëk të performancës.

“Kjo i jep FIA fuqizimin e nevojshëm për të sjellë palët në tryezë,” tha Horner.

“Kjo është e rëndësishme, dhe ka një kuptim të qartë, veçanërisht nga brenda nivelit të lartë të secilës prej OEM.”

Honda ka sjellë përpara shumë prej zhvillimeve të saj të planifikuara për 2022 deri në 2021 para daljes nga seria në fund të vitit.

Horner tha se prodhuesi japonez mbetet i përkushtuar të punojë në përmirësime gjatë gjithë këtij viti përpara se t’ia dorëzojë njësinë e energjisë Red Bull kur të fillojë ngrirja.

“Ju keni prezantimin e karburantit E10 [in 2022], kështu që Honda do të vazhdojë të zhvillojë motorin rreth kësaj karburanti, “tha Horner.

“Ata do të dorëzojnë motorin në mënyrë efektive për fillimin e ngrirjes dhe ata do të vazhdojnë të ndihmojnë gjatë vitit 2022 me montimin e motorëve.

“Honda po vazhdon të veprojë si normalisht këtë vit. Ata janë të përkushtuar ndaj Formula 1 deri më 31 Dhjetor, gjatë së cilës kohë ata do të punojnë me partnerin tonë të karburantit, ExxonMobil, gjë që po bëjnë aktualisht, në zhvillimin e E10 karburantit, i cili aktualisht është ndryshimi më i madh i rregullimit në vitin e ardhshëm.

“Businessshtë biznes si zakonisht shumë për 2021. Dhe pastaj motori do të dorëzohet për testimin para-sezonal këtë herë vitin e ardhshëm.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu