Pronari i ri i ekipit të Williams Formula 1 është i vendosur që ai të ruajë ndjesinë e ngushtë të familjes që ka karakterizuar skuadrën e shumëfishtë për dekada.

Pas shitjes tek firma amerikane e investimeve private Dorilton Capital vitin e kaluar, veshja me bazë në Grove po kalon një periudhë investimi dhe ristrukturimi ndërsa bën oferta për të lëvizur lart në rrjet.

Kjo përfshin një marrëveshje për të përdorni kutitë e marsheve Mercedes dhe komponentët e lidhur me hidraulikën nga 2022, duke ndërtuar më parë gjithçka përveç motorit të saj të brendshëm.

Por, pavarësisht daljes nga Frank Williams dhe Claire Williams, menaxhmenti i ri është i bindur se çdo ndryshim që ekipi bën nuk do të jetë në dëm të shpirtit të lidhur ngushtë që ishte marka e tij tregtare nën familjen Williams.

Ish-shefi i VW Motorsport Jost Capito, i cili drejtoi programin e suksesshëm të kampionatit botëror të mitingjeve botërore midis 2012 dhe 2016, i është bashkuar Williams si CEO ndërsa drejtori i ekipit duke vepruar Simon Roberts u konfirmua në rolin e tij mbi një bazë të përhershme.

Duke folur për Autosport në lidhje me planin e Dorilton për Williams, Roberts është i qartë se nuk do të ketë përpjekje për të fshirë historinë e ekipit.

“Ne kemi bashkuar një plan investimi që ishte përqendruar në” çfarë duhet të bëjmë, çfarë mund të bëjmë dhe çfarë duhet të bëjmë për të shtuar performancën e ekipit? “” Tha ai.

“100shtë 100% e përqendruar në shtimin e performancës. Kjo përfshin sigurimin që është një vend i shkëlqyeshëm për të punuar.

PLUS: Pse një epokë e re për Williams mund të tregojë sukses

“Duke qenë se ne [and] Dorilton nuk dëshiron ta zhvendosë atë ndjenjë të bukur që ekziston brenda Williams – atë lloj të familjes dhe miqësisë – ne po investojmë.

“Ne do të investojmë në disa nga objektet në fabrikë. Janë thjesht gjëra të thjeshta, por gjëra që e bëjnë më të mirë për njerëzit të punojnë atje.

“Ne po rregullojmë shumë gjëra – krejtësisht nga rrjedhjet në çati deri te mirëmbajtja në tunel që nuk kemi qenë në gjendje të bëjmë për një kohë dhe gjëra të tilla.

“It’sshtë një program mjaft i gjerë që ekziston tani me njerëz të kthyer në fabrikë – si në objektet në fabrikë ashtu edhe në departamentin e IT – të gjithë punojnë vërtet shumë fort”.

Roberts tha se ekipi mbajti një marrëdhënie të mirë me familjen Williams dhe se ai shpresonte që ish zëvendës drejtoresha e ekipit Claire Williams do të vinte të vizitonte disa gara në një moment.

“Ne e pranojmë që gjërat duhet të lëvizin përpara, por gjithmonë do të ketë një vend këtu që Claire të rikthehet dhe të na shohë,” shpjegoi ai.

“Dhe shpresojmë se kur të jemi përsëri në Evropë diku vitin e ardhshëm, ajo do të jetë në gjendje ta bëjë atë. Por ajo e ka pasur një kohë vërtet të vështirë.

“Mbajtja e kësaj së bashku për aq kohë sa ajo ka, dhe mbajtja e shpirtrave lart si ajo, është e mahnitshme. Ne me të vërtetë respektojmë gjithçka që ajo bëri.

“Por, ne jemi Williams akoma. Dhe kjo është vërtet e rëndësishme për ne.

“Shumë [of that is] thjesht duke u përpjekur të jemi të hapur, duke u përpjekur të jemi sa më të larmishëm, duke punësuar njerëz me të gjitha prejardhje dhe kombësi të ndryshme, prejardhje etnike – kjo është me të vërtetë shumë e rëndësishme për ne.

“Dhe kur flasim për këtë akoma, në komitetet e ndryshme që kemi për ato lloj gjërash, ne përsëri i referohemi asaj që do të thotë për shkak të Frank dhe për shkak të Claire. Pra, po, ata janë gjithmonë në zemrat tona.”

.Source link

LE PERGJIGJE

T'lutem fut komentin tuaj!
T'lutem fut emrin ketu